До 17:00 ч. днес е срокът за регистрация на партиите

...
До 17:00 ч. днес е срокът за регистрация на партиите
Коментари Харесай

Изтича срокът за регистрация на партиите и коалициите в ЦИК

До 17:00 ч. през днешния ден е срокът за регистрация на партиите и обединенията в ЦИК за присъединяване в предварителните парламентарни избори на 2 април. До същия час на 14 февруари от по-известните партии заявки са подали Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ, Национална движение „Симеон Втори", Движение за права и свободи, Български напредък, както и новосформираната коалиция сред " Продължаваме промяната " и " Демократична България ".

Коалиция ГЕРБ – Съюз на демократичните сили съобщи, че ще се записва в последния ден – 15 февруари. Документите на партията ще бъдат импортирани в Централната изборна комисия от заместник-председателя на ГЕРБ Томислав Дончев, ръководителя на Съюз на демократичните сили Румен Христов, административния секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов, ръководителя на МГЕРБ Георг Георгиев и младежи от партията.

До следващите предварителни избори в границите на 2 години се стигна, откакто и трите мандата в 48-то Народно събрание се оказаха несполучливи . Първият мандат бе даден на ГЕРБ-СДС, те предложиха проектокабинет, отпред с неврохирурга проф. Николай Габровски, само че поддръжката не бе задоволителна. Последва опит с втория мандат – на Политическа партия , които предложиха за министър председател акад. Николай Денков, някогашен учебен министър в кабинета „ Петков “, само че поддръжка отдадоха единствено от Демократична България. Третият мандат, който се дава по убеждение на президента, получи парламентарната група на Българска социалистическа партия . Левицата предложи лидерски спор, на него се отзоваха единствено от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и „ Български напредък “ и на който стана ясно, че кабинет в границите на 48-то Народно събрание няма да има. Така президентът Радев издаде декрет, с който разпусна Народно събрание на 3 февруари и насрочи парламентарни избори на 2 април. Предизборната акция ще бъде открита в среднощ на националния ни празник - 3 март, а денят за размисъл ще бъде на 1 април. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР