До 15 дни ще бъде обявена обществената поръчка за модернизацията

...
До 15 дни ще бъде обявена обществената поръчка за модернизацията
Коментари Харесай

Пускат поръчката за модернизация на Градини и паркове и Ч...

До 15 дни ще бъде оповестена публичната поръчка за модернизацията на Оперативна програма „ Чистота” и Оперативна програма „ Градини и паркове ", средствата за което ще дойдат от тегления от общината 40-милионен заем, заяви зам.-кметът на Пловдив Анести Тимчев. Парите ще бъдат употребявани за нова техника в двете огромни общински предприятия и за строително-монтажни работи в базите им.

„ Модернизирането на двете общински предприятия е на стойност 9,9 милиона лв.. Във Фонда за стабилно развиване на градовете водим диалог за оценка на показаните машини и уреди. По това перо са избрани към 2,8 милиона за „ Чистота” и към 3,2 милиона лв. за „ Градини и паркове”, обясни Анести Тимчев.

Зам.-кметът акцентира, че към момента се уточни описът с нужните машини за двете общински предприятия. Предстои Оперативна програма „ Градини и паркове” да се снабдят с нови транспортни средства и машини за надробяване на отсечените дървета, за събиране на зелени боклуци и за косене. За Оперативна програма “Чистота “ ще бъдат закупени транспортни средства за изземване на насъбраните боклуци и машини, които оптимално ще отстраняват ръчния труд при почистването на пътищата. Сред техниката, с която ще се снабди предприятието, са метометачни машини и вакуум събирачни машини.

„ Друга съществена част от плана на обща стойност 10 милиона лв. е СМР- за възстановяване базата на двете общински предприятия. Ужасна е, това не е никаква база, а сбирщайн на постройка, хора и машини”, добави Анести Тимчев и акцентира, че цялата активност ще бъде следена от публичния съвет, който ще бъде събран идната седмица.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР