До 11-години пада възрастовия праг на децата взимащи наркотици до

...
До 11-години пада възрастовия праг на децата взимащи наркотици до
Коментари Харесай

Пада възрастовия праг на децата взимащи наркотици

До 11-години пада възрастовия предел на децата взимащи опиати до 11, като родителите не знаят за това.

“През миналата седмица двама възпитаници бяха хванати да популяризират опиати, а в Русе, става известно, всеки втори единадесетокласник познава човек, който може да му продаде дрога. Младежите се доставят с дрога и посредством така наречен „ даркнет “ или тъмна мрежа в онлайн пространството, където може да се откри съвсем всичко. А по–малко от 1 % от родителите са наясно или се съмняват, че детето им употребява опиати ”, съобщи пред Нова тв началникът на отдел “Наркотици ” в Групово дело “Национална полиция ” комисар Калин Рачев.

Той акцентира, че се популяризират с неразбираем състав и рискови амфетамини, метамфетамини, марихуана-достъпни и евтини.

“И най-опасното, че бързо се става подвластен. И в това време наличието на самите кристали- никой не знае какво има вътре, което е доста рисково ”, твърди Румен Николаев, основател на акция „ Заедно да спасим децата и Русе от дрогата ”.

Част от децата в Русе признават, че е бил изменен метода на разпространяване, като самите възпитаници ставали търговци.

“Не, учениците не са дилъри. Защото това, което знаем за двата случая от миналата седмица с хванати с дрога в учебни заведения деца е, че и в двата случая се касае за владеене. Не се касае за разпространяване. В този ред на мисли, по-скоро е притеснителна ниската възраст на лицата, които са открити за владеене на опиати ”, съобщи Румен Николаев.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР