До 10 години лишаване от свобода може да получи данъчният

...
До 10 години лишаване от свобода може да получи данъчният
Коментари Харесай

До 10 години затвор грозят задържания с подкуп данъчен, ако бъде признат за виновен

До 10 години отнемане от независимост може да получи данъчният чиновник, който е бил заловен с рушвет в сряда, в случай че бъде приет за отговорен. Това стана ясно от думите на административния началник на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова. Тя разясни, че задържаният чиновник на приходната организация към този момент е обвинен.

Вчера стана ясно, че данъчен, работещ в отдел " Ревизии " на Национална агенция за приходите, който е бил част от инспекционен екип, е арестуван откакто при започване на ноември е бил подаден сигнал от шеф на комерсиално сдружение на което се прави инспекция, че му е пожелан рушвет.

" На среща с шефа на сдружението обвиненият е обяснил, че откакто са се срещнали с активността на сдружението, са открили несъответствия в размер на към 800 000 лв., за които те биха могли да си затворят очите и да напишат инспекционен акт в размер на 16 000-20 000 лв. ", изясни Русинова. Към сегашния миг няма данни ревизионното произвеждане да е завършило и да са открити такива данъчни отговорности, добави тя.

Данъчният е бил арестуван след приемането на първия транш от поисканата сума. Вчера стана ясно, че тя била 45 000 лв.. " Парите са предадени в автомобил, в който е осъществена срещата сред шефа на сдружението и обвинения. Арестът е осъществен директно след приемането на парите ", изясни пред NOVA Русинова. Тя съобщи още, че са употребявани всички типове специфични разследващи средства по време на наблюдението му, което траяло повече от месец.

Наказанието, което може да получи обвиненият, в случай че бъде приет за отговорен, е до 10 години отнемане от независимост.-->

На въпрос във връзка ареста на данъчния какво може да се каже за активността му, откакто е бил следен и имало ли е и други рекетирани, Русинова сподели, че " към сегашния миг по досъдебното произвеждане няма данни за други прояви на този чиновник ", а досъдебното произвеждане е образуването съответно във връзка дейностите му във връзка с въпросното сдружение, което е било в проверка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР