До 10 дни България ще изпрати искания за оферти до

...
До 10 дни България ще изпрати искания за оферти до
Коментари Харесай

Многонационално военно учение Платинъм Лайън 2018 се проведе в Ново село

До 10 дни България ще изпрати претенции за предложения до няколко страни за произвеждане или доставка на нови бойни машини за пехотата, заяви заместник-началникът на защитата вицеадмирал Емил Ефтимов, който следи Многонационалното обучение " Платинъм Лайън 2018 " в Ново село. В него тази година вземат участие 8 страни, стотици бойци и бронирана техника.

Как се освобождава " покорен " български град - вижте в репортажа на Александър Марков и оператора Станислав Златев.


В 9:30 ч. ескорт с публицисти и военни е нападнат от фиктивни паравоенни формирования.

След като конвоят оцелява, вертолет Ми-24 и български и американски военни се заемат с врага.

Танкове, минохвъргачки и бронирани машини обстрелват врага, който се намира на 500 метра от нас на ето тази височина.

Т-7, машини Брадли и самоходни гаубици " Тунджа " изравняват хълма, пазят военната база.

Но врагът настава към града.

Този български град - " Градока ", е завзет от терористи и задачата на българските и румънски военнослужещи е да го освободят.

Ранените са евакуирани с хеликоптер.
 © БТАБригаден военачалник Валери Цолов, зам.-командир на Сухопътни войски: Всичко е в съгласие с тематиката - дейности на механизирания батальон за осъществяване на стабилизираща интервенция в зона за отговорност.
Оценката за бойците, участващи в учението, е отлична.
Вицеадмирал Емил Ефтимов, заместник-началник на защитата: Това, в което аз се убедих, е опцията на Сухопътни войски да провеждат и проведат стабилизираща интервенция в зоната на отговорност на многонационално формирование.Илия Налбантов, шеф на политическия кабинет на МО: Видяхте доста взаимни дейности на разнообразни култури. Тази съвместност на процедура подсигурява нашата обща сигурност както на Балканите, по този начин и в Черноморския район.
Учението приключи със " неподвижен екран " - американска рота има за задача да реализира огнево предимство над врага и да настъпи по фронта.
Уолън Милъс, Сили на Съединени американски щати в Европа: Учението е доста друго от всички до момента. Най-важното е да изградим мощна връзка и добра връзка с нашите съдружници. Може де са научи доста от българските военни, дислоцирани тук.
Тази година за първи път многонационалното обучение " Платинъм Лайън " се организира под планирането и директното управление на Българската войска.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР