Дните, в които самолетният билет на Ryanair струваше 9,99 евро,

...
Дните, в които самолетният билет на Ryanair струваше 9,99 евро,
Коментари Харесай

Дните, в които самолетният билет на Ryanair струваше 9,99 евро, вече са минало

Дните, в които самолетният билет на Ryanair струваше 9,99 евро, към този момент са минало. Компанията през последните 3 десетилетия построи своя модел към свръхниски цени на билети за цяла Европа, които постоянно бяха на цената на билет за рейс. Докато пасажерите се тълпят назад в самолетите на компанията след пандемията, ирландският транспортьор предизвестява клиентите си: „ Дните на ултра ниските цени може би са завършили “. След като компанията регистрира съвсем рекордна облага, основният финансов шеф Нийл Сохаран, сподели, че клиентите са подготвени да заплащат повече за полетите, защото резервациите нарастват в решаващия летен интервал. Цената за билет от 9,99 евро, която беше типична за Ryanair, може да се усили двойно, сподели той.

" Дните, в които цената беше 9,99 евро, към този момент са в предишното, най-малко за известно време ", сподели той в изявление по телевизия Bloomberg.

Отчасти, повишението на цените на самолетните билети се дължи и на устойчивото търсене на полети през лятото, само че и на дефицита на самолети, защото самолетните компании се надпреварват да се снабдят с нови модели. Съперникът на Ryanair- EasyJet Plc усъвършенства прогнозата си за своята облага, заявявайки, че хората приоритизират пътуванията, до момента в който превозвачи от Lufthansa AG до Air France-KLM регистрират, че доста клиенти от икономичната класа, в този момент избират бизнес класата, което смекчава загубите от към момента лимитираните корпоративни пътувания.

В понеделник Ryanair регистрира облага от 1,43 милиарда евро за фискалната година, завършила на 31-ви март, в съпоставяне със загуба от 355 милиона евро година по-рано. Превозвачът от Дъблин чака сметката му за гориво да бъде с 1 милиард евро по-висока през настоящата фискална година, заявявайки, че по-високите доходи ще компенсират скока. Този месец ирландският нискоразходен транспортьор поръча до 300 самолета Boeing 737 Max, защото цели да заеме до 30% от европейския пазар на въздушни пътувания до 2034 година Книжата на Ryanair нарастнаха с цели 38 цента, или 2,4% до 16,02 евро. Акциите са нараснали цената си с 30% тази година спрямо 57-те % растеж при EasyJet.

Авиокомпанията е превозила 168,6 милиона пасажери през преди малко миналата фискална година, което е скок от 74% на годишна база. Ryanair заяви, че цените на билетите през лятото ще са по-високи от миналогодишните, с цени с 10% над равнищата преди Covid. Сорахан сподели, че приходите за услуги, като предпочитано качване на борда и храна по време на полет, са „ доста високи “, нараствайки до 23 евро на пасажер от 19 евро преди Covid.

Ryanair e най-големият покупател на Boeing в Европа, който е построил целия си флот от самолети за къси дистанции към модела 737. Главният изпълнителен шеф Майкъл О`Лиъри беше сериозен към закъсненията в доставките на самолети, до момента в който Boeing се бори с индустриални проблеми на самолета. Спирането на работата на някои европейски превозвачи от ерата на Covid и свиването на активността при други отвори благоприятни условия за Ryanair. Сорахан похвали растежа на вътрешните полети в Италия, където Alitalia беше наследена от по-малката ITA, и в Гърция и други слънчеви места в Европа, където търсенето това лято се ускорява. В дълготраен проект Сорахан чака превозваческите услуги да се разраснат в Германия, Мароко и Скандинавия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР