Дни след бяха одобрени пакетите от военна помощ за Украйна

...
Дни след бяха одобрени пакетите от военна помощ за Украйна
Коментари Харесай

Военната помощ за Украйна влиза за обсъждане и гласуване и в Сената на САЩ

Дни след бяха утвърдени пакетите от военна помощ за Украйна и Израел на стойност 95 милиарда $ влизат за разискване и в Сената.

Очаква се първо да бъдат извършени две поименни гласувания за импортирани в законопроекта ремонти, а по-късно в границите на 30 часа би трябвало да се състоят дебатите и окончателното гласоподаване.

В събота Камарата на представителите гласоподава помощта за Украйна с 311 гласа " за " - 210 на всички демократи и 101 на републиканците. 112 републиканци - партията, която от месеци отлагаше гласуването - се оповестиха срещу мярката.

Сега Сенатът ще прегледа пакета от общо четири законопроекта, признати от камарата.

Първият планува помощ от 61 милиарда $ за Украйна, вторият е за 26 милиарда $ за Израел, а третият за 8.12 милиарда $ " за противопоставяне на комунистически Китай " в Индийско-Тихоокеанския район.

Четвъртият пакет е ориентиран към възбрана за потреблението на приложението TikTok, прекачване на иззети съветски активи в Украйна и нови наказания против Иран.

За да работят като закон, по-късно те ще би трябвало да бъдат подписани и от президента Джо Байдън.

След това се чака помощта за Украйна да замине в границите на няколко дни.

Киев разчита на американските оръжия и муниции, с цел да предотврати опитите за огромен съветски пробив на изток. Украинският президент Володимир Зеленски неведнъж прикани помощта да бъде изпратена допустимо най-скоро поради дефицита, който Украйна изпитва на бойното поле.

Междувремено организация Ройтерс заяви, че Съединени американски щати приготвят първи пакет от военна помощ за Украйна на стойност 1 милиарда $, в който ще влизат зенитно-ракетни комплекси Stinger, спомагателни муниции за ракетни системи, 155-милиметрови артилерийски муниции и друго съоръжение, което може да бъде употребявано на фронта.

След като законопроектът за помощта за Украйна и Израел бъде дефинитивно признат това ще разреши потреблението ѝ по системата на така наречен президентски пълномощия за евакуиране на средства (PDA).

Така президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще може да позволи прехвърлянето на оръжия от държавните запаси посредством сключването на контракти с американски оръжейни производители.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР