Дневният център за пълнолетни лица в Ценово вече разполага с

...
Дневният център за пълнолетни лица в Ценово вече разполага с
Коментари Харесай

Дневният център в село Ценово вече има свой автомобил

Дневният център за пълнолетни лица в Ценово към този момент разполага с лек автомобил. Връчвайки ключовете, кметът на общината доктор Петър Петров акцентира, че общинската администрация се отнася със особено внимание и грижи към хората в пенсионна възраст. „ Закупуването на автомобила е следващото доказателство, че възрастните би трябвало да се усещат като неразделна част от обществото, да поддържат обществени контакти, да живеят пълноценно “, показа доктор Петров. Досега обществената услуга се оферираше само за поданици от Ценово.
„ Вече сме мобилни и ще можем да разтеглим периметъра си на деяние. В годишната ни стратегия сме възнамерявали да увеличим потенциала и последователно ще обхванем всички обитаеми места на общината, като до края н годината предвиждаме потребителите ни да се усилят с близо 50% “, съобщи ръководителката на центъра Румяна Иванова.
От основаването на Центъра преди пет години той се трансформира в самобитна институция за обществена интеграция и е втори дом за възрастните мъже и дами. Всеки ден в залите на центъра се организират занимания по компютърна просветеност, трудотерапия и кулинарни благоприятни условия. Потребителите постоянно вземат участие в прояви и фестивали за хора с увреждания. Мъжете и дамите в третата възраст на драго сърце вземат участие в самодейния певчески състав. Жителите на Ценово са едни от постоянните гости на театралните постановки  и концерти в Русе и Търново, За възрастните хора се обезпечава минимум два пъти в годината и санаториално лекуване в продължение на седмица в разнообразни курорти и балнеоложки центрове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР