Дневният център за пълнолетни лица с увреждания Слънчевата къща“ във

...
Дневният център за пълнолетни лица с увреждания Слънчевата къща“ във
Коментари Харесай

Изградиха нова дървена беседка във Варна за Международния ден на хората с увреждания

Дневният център за пълнолетни лица с увреждания „ Слънчевата къща “ във Варна към този момент разполага с нова дървена беседка. Тя е построена във връзка Международния ден на хората с увреждания, отбелязван годишно на 3-ти декември. Благодарение на голям брой донори и благотворителни базари, слънчевите младежи имат своето място за отдих навън, оповестиха от центъра за Moretoo.net

Дневният център за пълнолетни лица с увреждания „ Слънчевата къща “ е основан през 2015 година Той е с потенциал от 25 места. Предоставя дневни групови занимания и самостоятелни съвещания със експерти на младежи с множествени увреждания, навършили 18 години. Понастоящем 15 от тях са от фамилии, а 10 – от центрове за настаняване от фамилен вид. Услугата е държавно делегирана.

Основател на „ Слънчевата къща “ е Сдружение „ Семеен център – Мария “. То поражда като обединяване на родители на деца с увреждания. Каузата им е възстановяване на качеството на живот, обществено включване, образование и даване на благоприятни условия за развиване на уязвимите групи. Активно се развива като правозащитна и подкрепяща организация, инициираща редица нормативни промени в поддръжка на хората с увреждания и техните близки.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР