Дневният ред на министерството през 2018 година основно се доминираше

...
Дневният ред на министерството през 2018 година основно се доминираше
Коментари Харесай

Законът за хората с увреждания финансово подпомага 600 000

”Дневният ред на министерството през 2018 година главно се доминираше от настояванията на хората с увреждания. Радващо е, че приключваме годината с признати закони и задоволени претенции ”. С тези думи министър Бисер Петков показа доклада за работата си през миналата година.

Законът за хората с увреждания влиза в действие от 1 януари и над 600 000 хора ще имат право на поддръжка.

" Около 500 000 получават и добавки за обществена интеграция по настоящия закон за интеграция на хората с увреждания ", Петков.

Според него тези добавки ще се трансформират в новата по-висока финансова поддръжка. Министърът изясни, че лицата с трайни увреждания, които не получават такива месечни добавки, ще би трябвало да подадат декларация след 1 януари.

" Става въпрос за близо 100 000 лица, които ще могат да упражнят правото си ", посочи Петков.

Остава една цялост от 48 000 пенсионери, които получават четвъртинка обществена и инвалидна пенсия, ще би трябвало да подадат заявление до АСП за погашение на финансова поддръжка.

През 2019 година общественото министерство приготвя и нов вид закон за обществените услуги, който напълно да реформира напълно настоящата система на обществените услуги с смяна в разбирането на обществени услуги, по какъв начин се получават и какво се схваща под тях.

Източник: БГНЕС
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР