Дневник Ти не знам дали знаеш, аз имам оферти от специализираната

...
Дневник
Ти не знам дали знаеш, аз имам оферти от специализираната
Коментари Харесай

Скандални записи от делото Иванчева: В подслушаните разговори за подкупа не се споменава името й

Дневник " Ти не знам дали знаеш, аз имам предложения от профилираната прокуратура за петнайсет хиляди лв.... те да я създадат да изчезне. " Това са думи, от СРС на запис сред строителния предприемач Ваклин и незнаен мъж - също строител, състоял се пред вратите на кмета Десислава Иванчева на 9 февруари 2018 г. 

Днес в  Специализирания съд продължи делото против някогашния кмет на регион " Младост " Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова, подсъдими за взимане на рушвет от строителния бизнесмен Ваклин с посредничеството на Петко Дюлгеров, който е третият обвиняем.

Днес бяха изслушани десетина записани със СРС телефонни диалога сред Ваклин и Дюлгеров. В диалозите и двамата я назовават " госпожата ", " тя " и " нея ", като се приема, че имат поради кметицата Иванчева, написа " Дневник ". " Аз работя за 14 - 15 % от сумата, зависи каква е сумата " - споделя Дюлгеров в един от диалозите, а в различен показва " 20 % ", в трети диалог - " да забележим каква е настройката ". Той неведнъж припомня на строителния бизнесмен в другите диалози, че би трябвало да " подготви първата част ". И още: " когато си подготвен, казвай ", и " да не губим време ". /.../ " А за моите неща, като се забележим. "

Любопитен подробност от днешното съвещание бе този, че прокурорът изненадващо изиска да се доизясняват в съда събитията към подаването на сигнала от Ваклин през февруари т.г. За тази цел прокурорът предложи да бъде разпитан като очевидец действен служащ (Деньо Денев), който посрещнал предприемача Ваклин, когато отишъл да подаде сигнала в ДАНС. Съдията напомни какво е открито от показанията пред съда на самия Ваклин по отношение на подаването на сигнала. Но одобри настояването на прокуратурата " с оглед изясняване на началния миг, само че единствено с разгласяване на съответни условия ". И тъй като " няма законова спънка, защото оперативният служащ Денев не е водещ следствието ".

Пред съда по време на разпита му през октомври Ваклин изясни, че отишъл (искал да отиде) в ДАНС, само че в действителност попаднал в антикорупционната комисия (КПКОНПИ), оттова един чиновник му споделил да отиде в Специализираната прокуратура, само че той отишъл в Националната следствена работа на бул. " Г. М. Димитров " и там попаднал на същия чиновник. Там се намирал и прокурор, който по-късно образувал досъдебното произвеждане. 

Записът на диалога мужду Ваклин и незнайния мъж пред кметския кабинет, изслушван неведнъж през днешния ден, слага въпроса дали Иванчева не е била натопена.

След петото чуване през днешния ден в правосъдната зала на подчертаната с алено част от диалога на фотографията по-долу, всички, в това число прокурорите признаха, че чуват думите " Спецализирана прокуратура за петнайсе` хиляди ле`а ", безапелационен е Петър Кърджилов, някогашен пиар на регион " Младост ". 

На идващото съвещание на съда на 17 декември ще продължи чуването на СРС.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР