Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Георги Георгиев вече е обвинен за серия от заплахи към момичето от Стара Загора

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Прокуратурата заяви, че след постъпване на нови доказателства, е предявила в допълнение обвиняване на Георги Георгиев, който е арестуван за обезобразяването и малтретирането на 18 годишното момиче от Стара Загора.

Срещу Георгиев се водят две досъдебни производства - за нанасяне на междинна телесна щета и за закана за ликвидиране. По второто обвиняване, след разпит на очевидци, наблюдаващият прокурор е прецизирал обвиняването, като към този момент заканите, които Георгиев е отправил към младото момиче са за по-дълъг интервал, оказва се от известието на държавното обвиняване.

 Парфюмът: нови елементи от следствието в Стара Загора Парфюмът: нови елементи от следствието в Стара Загора

, откакто на 30-ти юли беше арестуван наново. Първоинстанционният съд почете настояването на прокуратурата и го остави в ареста. Обжалването на мярката е планувано за 9-ти август.

Първоначално прокуратурата го упрекна, че е заплашвал момичето в рамките дневно в края на юни, директно преди нападението. Сега, обвиняването заключва, че Георгиев е отправял закани за ликвидиране от април насам - общо шест пъти, пишат от прокуратурата.

Според измежду показанията са и нови на младото момиче.

" Днес в 10.30 ч., пред процесуалните му представители, на Г.Г. персонално е било предявено обвиняване за това, че в интервала от началото на месец април 2023 година до 25.06.2023 година, в гр. Стара Загора, в изискванията на продължавано закононарушение, се заканил с ликвидиране и това заканване би могло да възбуди състоятелен боязън за реализирането му. Според събраните нови доказателства заканите са отправени персонално към потърпевшото момиче и посредством мобилно приложение, като в тях се съдържат нападателни закани за
разпра. До момента бе открито, че Г.Г. се е заканил на Д.М. по мобилно приложение на два
пъти - на 24 и 25 юни 2023 година, за което той е притеглен като обвинен. Според новите доказателства Г.Г. отправил закани към 18-годишната Д.М., персонално и посредством мобилно приложение, още четири пъти от месец април 2023 година до 25 юни 2023 година, за което му е повдигнато в допълнение обвиняване в границите на воденото досъдебно произвеждане за закана с ликвидиране. Това значи, че Г.Г. се е заканил с ликвидиране на Д.Б. общо шест пъти ", оповестяват от обвиняването.

Оттам прецизират, че с изключение на показанията, изводите се базират и на всички осъществени досега експертизи, огледи на местопроизшествието, конфискувани материални доказателства и биологичен материал и други.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР