Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Датският премиер: Забрана за изгаряне на Корана няма да ограничи свободата на изразяване

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Датският министър председател Мете Фредериксен за първи път разяснява изгарянето на Корана в нейната страна, като сподели, че възможна възбрана няма да ограничи свободата на изложение, съобщи " Политико ".

" Не считам за ограничаване на свободата на изложение това да не можете да изгаряте книгите на други хора ", съобщи Фредериксен в изявление, оповестено в четвъртък.

Миналата седмица крайнодесни протестиращи проведоха антиислямски демонстрации и изгориха копия на Корана пред египетското и турското посолство в Копенхаген. В неделя външният министър Ларс Льоке Расмусен осъди тези дейности и сподели, че дребният брой виновни хора не съставлява датското общество или полезности.

" Има съответен риск за сигурността. И тогава има риск да бъдем изолирани на интернационалната сцена. А това е изключително проблематично тъкмо в този момент, когато поставяме доста старания за създаване на партньорства и съюзи ", предизвести Фредериксен.

В края на предходната седмица, че желае да ограничи всевъзможни нови демонстрации, свързани с опозоряване на Корана, заради обвързваните с това проблеми със сигурността.

Датската полиция до 10 август. " Днес управляващите стигнаха до заключението, че в този миг е належащо да се усили фокусът върху това кой влиза в Дания, с цел да се отговори на характерните и сегашни закани ", разгласи министерството на правораздаването.

 Датската съпротива възрази против опитите на управляващите да спрат горенето на Корана Датската съпротива възрази против опитите на управляващите да спрат горенето на Корана

Неотдавнашните изгаряния на Корана провокираха интернационално неодобрение. Правителствата на Иран, Ирак, Йордания, Катар, Саудитска Арабия, Турция, ОАЕ и Ливан или ги осъдиха, или преустановиха някои стопански или политически връзки със Стокхолм.

През юни турският президент Реджеп Тайип Ердоган предизвести, че може да спре присъединението на Швеция към НАТО, в случай че тя продължава да не почита Турция и мюсюлманската общественост с изгарянията на копия на Корана. През юли в шведското посолство в Багдад в отговор на планувано изгаряне на Корана.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР