Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Всички критики към служебния кабинет са критики към предходните редовни правителства

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Бившият длъжностен министър председател Гълъб Донев, който управлява страната близо една година по време на двете държавни управления, назначени от президента Румен Радев, отхвърли всички обвинявания, които бяха отправени през вчерашния ден от министър-председателя Николай Денков. Пред Би Ти Ви актуалният шеф на кабинета на президента съобщи, че всички рецензии към служебния кабинет са рецензии към предходните постоянни държавни управления.
" Обвиненията за дейности и бездействия на служебния кабинет са такива, за които са отговорни постоянните държавни управления преди този момент. Всички рецензии към нас са рецензии към предшествениците ни ", сподели Донев.

 " Гасим пожари ": Премиерът подлага на критика служебното държавно управление за куп проблеми (обновена)

Вчера Денков, дружно с няколко от министрите си, даде конференция, на която заключи рецензиите си към ръководството на служебните държавни управления, назначени от президента Румен Радев. Сред тях бяха закъснение на промени по европейския проект за възобновяване и резистентност, организацията за обезпечаването на хеликоптери за Спешна помощ по въздуха, преодоляването на Пловдивския панаир от предприемача Георги Гергов, проблемите в Държавна консолидационна компания (ДКК) и ремонтите на язовири, както и.

Донев изясни, че с сходни офанзиви може да се стигне до още по-голямо отдалечаване на институциите. Премиерът Денков посочи през вчерашния ден, че е подготвен да се обади на прилежащата постройка (бел. ред. постройките на Министерския съвет и президентството са една до друга), тъй като държи на връзката.

" Не знам дали обаче постройката ще му отговори ", сподели иронично Донев, критикувайки потреблението на неодушевени предмети в институционалните диалози. Той добави, че не може да има разговор, когато постоянното държавно управление трансферира отговорности на служебното, за които са отговорни предходните кабинети.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР