Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Русия съобщи за украинска атака срещу военноморска база край Новоросийск

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Украински морски дронове нападнаха съветска военноморска база покрай черноморското пристанище Новоросийск, главен център за съветски експорт, рано в петък и бяха унищожени от съветски военни кораби, заяви съветското министерство на защитата, представено от " Ройтерс ".

Заради офанзивата пристанището на Новоросийск краткотрайно спря придвижването на кораби, съобщи Каспийският тръбопроводен консорциум, който ръководи петролен терминал там.
Руски консуматори на обществени медии оповестиха, че са чули детонации и пукотевица покрай Новоросийск в петък сутринта. Ако се удостовери, това ще бъде първата украинска офанзива против едно от главните търговски пристанища на Русия.
Каспийският тръбопроводен консорциум, който товари нефт на танкери в Новоросийск, сподели, че пристанището краткотрайно е забранило придвижването на кораби. От там обявиха и че оборудванията им не са били развалени и товаренето на нефт продължава на танкери, които към този момент са дебаркирали.

Видеоклипове, оповестени в локална онлайн общественост и публикувани от съветския онлайн новинарски канал " Астра ", демонстрират придвижването на кораби тъкмо до брега и се чува тон от пукотевица, приближаващ откъм морето.

Спешните служби на Новоросийск са удостоверили известията за гърмежи и са осведомени службите за сигурност, заяви съветската организация РИА. Пристанището е едно от най-големите на Черно море.

Каспийският тръбопроводен консорциум е главният експортьор на казахстански недопечен нефт.

Сблъсъците в Черно море и прилежащите пристанища се ускориха, откакто да удължи договорката, позволяваща безвреден експорт на зърно от украинските пристанища. Руски дронове и ракети на или покрай Черно море.

Русия също така заяви за нахлуване от украински морски дронове против нейни военни кораби, които са ескортирали граждански транспортен съд.

Руската противовъздушна защита смъкна 10 украински дрона над Крим в петък сутринта и заглуши още три с електронно противопоставяне, заяви ТАСС, цитирайки съветското министерство на защитата.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР