Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Управляващите и ДПС се противопоставят на езика на омразата на "Възраждане"

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
С декларация, импортирана в деловодството на Народното събрание, ГЕРБ, " Продължаваме промяната - Демократична България " и Движение за права и свободи дават поръчка да се опълчват на езика на омразата, без значение дали е демонстрация на антисемитизъм, ислямофобия, християнофобия, ксенофобия или друга форма на ненавист.

В декларацията не се показва поименно партия " Възраждане ", само че написа категорично, че позицията, която се предлага на Народното събрание да гласоподава, е за " всички участници в публичния и политически живот и изключително в парламентарния спор ", както и че прояви на език на омразата има и " в публични партийни връзки ", изявления от партийни поддръжници ".

Вносителите на проектодекларацията са шестима, измежду които водачите Бойко Борисов, Кирил Петков, Атанас Атанасов и Мустафа Карадайъ. Другите са Даниел Лорер от " Продължаваме промяната - Демократична България " и Делян Пеевски от Движение за права и свободи.

В последно време прокремълската националистическа партия " Възраждане " даде няколко мотива нейни изяви да бъдат избрани като език на омразата от деятели, общественици, дипломати, политици, адвокати: с разпространяване на колаж в група на почитатели на " Възраждане " в Telegram, за който ; с и преди прожекцията на филм; експанзия над магазин за бира и служителката му;.

 Използва ли Използва ли " Възраждане " език на омразата: какво мислят юристите

Това е следващата взаимна парламентарна самодейност, в която вземат участие Борисов и Пеевски, в композиция с най-малко един от водачите на " Продължаваме промяната - Демократична България " (Кирил Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Владислав Панев). Част от по-значимите взаимни законопроекти и решения са:, измененията в и след насилието над момиче в Стара Загора, военна помощ за Украйна, поддръжка за Украйна за присъединение към НАТО,.

Проекта на декларация четете
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР