Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Банките още не са готови да предложат платежната сметка за основни услуги

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
След като безусловно преди дни депутатите одобрива въвеждането на платежна сметка за съществени интервенции банките в България стартират да обмислят това. Все още не са подготвени да дадат повече уточнения за това по какъв начин ще действат тези сметки, обясниха на въпрос на " Дневник " от Асоциацията на банките в България.

Междувременно асоциацията изпрати до медиите позицията си по случая, в която се показва, че организацията продължава дейния разговор с институциите.

" Банковата общественост споделя нуждата от облекчени условия при обслужването на работещите, получаващи минимална работна заплата, с цел да могат те също да се възползват в по-голяма степен от удобството и сигурността на банковите услуги, каквато е практиката във всички развити стопански системи ", се споделя в позицията.

От известието се схваща, че елементи по въвеждането и използването на тази сметка няма да бъдат дадени на равнище асоциация, а това ще направи всяка банка.

става с промени в Закона за платежните услуги, признати в преходните и заключителните разпореждания на Закона за държавния бюджет за 2023 година Такива сметки би трябвало да бъдат налични от 1 септември. Целта е хората, които получават обществени помощи, минимална заплата и други сходни да могат да теглят парите си без такса.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР