Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Парламентът ще заседава извънредно в понеделник заради случая с обезобразеното момиче в Стара Загора

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Депутатите, които излязоха публично във почивка от 1 август, ще се наложи да пресечен отпуската си, с цел да се съберат на изключително съвещание в понеделник (7 август) от 10.00 часа, заяви пресцентъра на Народното събрание. Пред това още този четвъртък се чака да има съвещание на комисията по правни въпроси, която да се занимае с съответни законодателни промени.

Извънредното съвещание е свикано по самодейност на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, а в дневния му ред е включено първо гласоподаване на промени в Наказателния кодекс и в Закона за отбрана от домашното принуждение.

Поправките бяха импортирани скоростно през днешния ден (1 август) от ГЕРБ, " Продължаваме промяната - Демократична България " и Движение за права и свободи, и са във връзка, провокирало публично неодобрение и всеобщи публични митинги.

Предложенията за промени в закона против домашното принуждение плануват в кръга на отбрана да бъдат включени и хората, които са в интимна връзка, без безусловно да съжителстват дружно,. В момента законът дава протекция единствено на родственици, съпрузи и хора, които живеят дружно, въпреки и без брак.

Активизирането им идва по-малко от две седмици откакто Народното събрание. Днес министърът на правораздаването, че групировката му нееднократно се е обявявала за включването и на интимните връзки в полето на деяние на закона, само че до момента не е срещала поддръжка.

 Управляващите и Движение за права и свободи се активизираха със законови промени поради насилието в Стара Загора Управляващите и Движение за права и свободи се активизираха със законови промени поради насилието в Стара Загора

В програмата за работата на депутатите ще бъде включено и ново разискване на Закона за правосъдната власт, откакто по-рано през днешния ден президентът Румен Радев на измененията, с които се вкарваше нова система за избор на проверяващ основния прокурор.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР