Днесот 18:00 ч.Художественагалерия– Русе представя добричките художници от Сдружение Ателие

...
Днесот 18:00 ч.Художественагалерия– Русе представя добричките художници от Сдружение Ателие
Коментари Харесай

Изложба на Сдружение „Ателие 13“ откриват в РХГ

Днесот 18:00 ч.Художественагалерия– Русе показва добричките художници от Сдружение „ Ателие 13 “. Експозицията включва живопис, графика, рисунка, статуя и дървопластика, плод на креативните търсения на създателите през последните години.

Венета Ганчева, Георги Атанасов, Георги Събев, Димитър Костадинов, Николай Тодоров и Христо Константинов имат самостоятелен почерк, само че събрани дружно творбите им съумяват да реализират мечтаното благозвучие, естетика на духа и мощ на влияние. В общата галерия създателите са обединени от връзката си със Земята, с силата и капацитета на обичаната Добруджа, които се пробват да покажат и посредством своите произведения.

Сдружение на художниците „ Ателие 13 “ е учредено през 1991 година в град Добрич и е обединяване на 13 художници, които си слагат цел да работят, да обменят креативен хрумвания и да вършат изложения. От тогава до в този момент, въпреки и в понижен състав, сдружението е осъществило над 70 изложения в България, Хърватия, Словакия, Румъния.

Добричките художници от Ателие 13 са носители на груповата премия „ Добрич “ в региона на културата и науката за 2021 година.Наградата се връчва за сполучливо присъединяване в разнообразни интернационалните, национални и районни художествени планове на членовете на сдружението и във връзка 30 години от основаването му като едно от първите свободни креативен сдружения в Добрич.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР