Днешното дело в Пловдивския окръжен съд срещу Александър Пашов от

...
Днешното дело в Пловдивския окръжен съд срещу Александър Пашов от
Коментари Харесай

След като разстреля жена си край Пловдив: Решават съдбата на Александър в края на ноември

Днешното дело в Пловдивския областен съд против Александър Пашов от Пъдарско, който простреля брачната половинка си Фанка Ангелова в главата, а по-късно зарови тялото ѝ, пропадна. Причината е, че в залата не се яви един от правосъдните заседатели. Така съвещанието се отсрочи за 28 ноември , когато се чака да бъде решена и ориста на обвинения.
Прочетете още
Престъплението стана на 25 ноември 2022 година в пловдивското село Пъдарско. Пашов е упрекнат в това, че съзнателно е умъртвил 28-годишната Фанка, като убийството е осъществено преднамерено.

Двамата били съпрузи и имали две деца. Те живеели в фамилна къща в Пъдарско. По време на взаимното общуване обвиненият постоянно проявявал ревнивост към брачната половинка си, ограничавал обществените й контакти, а също по този начин й забранявал да напуща дома им сама и да се среща с други хора. Многократно се карал с дамата заради незначителни мотиви и упражнявал принуждение по отношение на нея.

През есента на 2021 година Фани се изнесла от фамилното жилище и отишла да живее при своята сестра в  Пловдив, а след това се върнала в  Пъдарско в дома на майка си. Пашов неведнъж упорствал тя да се върне при него и децата им, като постоянно я проследявал и заплашвал. На неустановена дата през 2022 година той я причакал пред работното й място в Стряма и се опитал да я качи в лек автомобил, с цел да я върне принудително в дома им. След като не съумял, решил да убие брачната половинка си, за което авансово се подготвил. Той се снабдил с военен револвер и муниции за него, за които нямал позволение.

На 25 ноември 2022 година, към 5 часа сутринта, дамата се придвижвала към спирка, откъдето се качвала на рейс за работата си Александър знаел маршрута й. Той я причакал зад махленски резервоар. Бил облечен с черни облекла, ръкавици, а на главата бил поставил черна маска с формата на череп. Когато се доближила, хванал дамата за тялото и я прострелял в главата. Убитата  починала на място, а по-късно Пашов се опитал да укрие тялото в началото край входа на гробищния парк в селото, а по-късно го заровил в ненаселен двор.  След търсене на жертвата тялото й бе намерено няколко дни по-късно, а по-късно Александър бе арестуван.

Срещу Александър Пашов  е повдигнато обвиняване и за това, че е придобил и е държал огнестрелно оръжие – военен револвер и муниции за огнестрелни оръжия – общо 19 броя патрони, без да има за това съответно позволение.

Към момента мъжът е с взета мярка за неотклонение  „ задържане под стража ” . За това закононарушение Александър може да получи от 10 до 20 години затвор, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна. 

Снимка: Денят на закононарушението



Снимка: Докато се организираха огледи в къщата на Александър Пашов и парцела на баба му



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР