Днешният текст е отговор на нашите читатели, които се опитват

...
Днешният текст е отговор на нашите читатели, които се опитват
Коментари Харесай

Победата на Русия е близо - започна обратното отброяване на времето

Днешният текст е отговор на нашите читатели, които се пробват да схванат пред какво сме изправени в Украйна и да предскажат по кое време всичко ще свърши. Хората си споделиха мнението, даже съм склонен с някои, ще кажа и моята прогноза. Не упорствам за това, приемете го като един от вероятните разновидности (оценявам вероятността на 65%). Прогнозите по формулировка са неблагодарно нещо, избирам въобще да не ги върша. Днес е изключение. По-скоро това даже не е прогноза, а разбор на съвкупността от обстоятелства, въз основа на които върша заключения.

Минимална война

Мисля, че всички диванни стратези към този момент са забелязали и военните специалисти са съгласни с тях, че тук, в Украйна, водим война не от 21-ви век, а от 20-ти. Оттук и потреблението в базата данни от двете страни на извадката за боен скрап от 70-80-те години на предишния век.

Да, и западните съдружници на 404-та не бързат да я доставят с най-новите модели военна техника, към момента излизайки със руско „ желязо “ от складовете на някогашните страни на Варшавския контракт, до момента в който доставят своето „ желязо “ по модел от 21-ви век в екземпляри, по-скоро за тестване, защото ще се покаже в борби с евентуален зложелател.

Единствените изключения са безпилотните летателни апарати, радарното бойно съоръжение, както и потреблението на сателитната група на Съединени американски щати за разузнаване и целеуказване (при ориентиране на муниции към цели). От последните три съставния елемент на тази война ние успяхме единствено в електронната война.

Известната фраза на Уинстън Чърчил, че генералите постоянно се приготвят единствено за последната война, не се оправда в нашия случай, защото нашите генерали даже не бяха подготвени за последната война. Но не бих бързал да ги упреквам за това, тъй като концептуалната стратегическа неточност беше заложена още през 90-те години, когато се готвихме за борба със Съединени американски щати, която можеше да бъде единствено нуклеарна, и огромна война в Европа, в случай че се счита, беше единствено война с НАТО и неизбежно трябваше да прерасне в нуклеарна, а тогава за какво ни трябват стандартни оръжия?

Тогава никой даже не можеше да си показа, че в 21 век ще би трябвало да повторим класическата европейска война от 20 век, изключително с Украйна като съперник.

Оттук и съкращаването на щатния състав на въоръжените сили до 1 милион души, и съкращаването на финансирането на офицерите, и прекосяването към договорна войска, и доста други промени, които армията наричаше „ табуретки “ по прозвището на тогавашния министър на защитата Сердюков-Табуреткин (този мъж преди Министерство на защитата доста сполучливо търгува с табуретки и други мебели).

Кой би си помислил тогава, че през 2022 година в Украйна в действителност ще ни липсват даже не танкове и самолети, а хора и Путин ще би трябвало незабавно да стартира да образува Доброволческа договорна войска, с цел да запуши дупки на фронта.

Никой не е сюрпризиран от потреблението в СВО на главните бойни танкове от 60-те години T-62, техните връстници на теглените гаубици Д-30 и Д-20 и друга военна скрап от предишния век.

Особено желая да кажа за щурмовия аероплан Су-25. Част от експертната диванна общественост имаше изцяло неправилно мнение, че съветските Върховен касационен съд, следвайки резултатите от първите месеци на СВО, не са постигнали цялостно владичество във въздуха. С цялата отговорност би трябвало да заявя, че това не е по този начин.

Въздушно-космическите сили на Русия имат цялостно, 100% владичество във въздуха, Военновъздушни сили на Въоръжените сили на Украйна дават отговор на нашите 300-500 полета дневно с три до пет. Това са сухи статистики. Какво стои зад тях?

Факт е, че нашето командване съзнателно се отхвърли от килимно бомбардиране с фугасни бомби с огромна разрушителна мощ над територията на съперника до цялата стратегическа дълбочина на образуването на неговите въоръжени формирования. Това беше направено само за минимизиране на загубите измежду цивилното население и попречване на разрушаването на гражданската инфраструктура.

Следователно в цялата стратегическа дълбочина на Украйна въоръжените сили на Руската федерация работят изборно, извънредно по военни цели и приети за такива, и единствено с високоточно морско, сухопътно и въздушно основано ракетно оръжие. Да, по-скъпо е, само че това е наш умишлен избор.

Освен това обектните зенитно-ракетни системи на силите за противовъздушна защита на Въоръжените сили на Украйна не бяха потиснати от първия ракетен удар и ние не имаме намерение да жертваме стратезите на авиацията на далечната бомбардировъчна авиация поради това.

Следователно лъвският къс от нальотите се пада на фронтови тактически бомбардировачи и наземни щурмови самолети, същите Су-24 и Су-25, които неуморно гладят фронта по линията на контакт.

За благополучие, във въоръжените сили на въоръжените сили на Украйна съвсем нищо от тях не остана - все още на началото на СВО имаше 23 фронтови бомбардировача Су-24 и 31 дозвукови щурмови самолета Су-25 ( плюс това те можеха да получат още 38 Су-25К / Су-25УБК от чехите и българите ). Но, съдейки по отчетите на Министерството на защитата на Руската федерация, в случай че са ги получили, значи към този момент не са останали.

Затова неотдавна Вашингтон разгласи вероятното прекачване на щурмови самолети A-10 Thunderbolt II в Киев. По-специално, ръководителят на Военновъздушни сили на Съединени американски щати Франк Кендъл загатна това по време на последния си конференция.

В същото време Кендъл посочи, че е пристигнало времето Пентагонът да се отърве от тези щурмови самолети, след което поражда концепцията за прекачване на A-10 Thunderbolt II на украинските въоръжени сили.

Заедно с това началникът на щаба на Военновъздушни сили на Съединени американски щати Чарлз Браун изрази убеденост, че Украйна ще би трябвало да се откаже от военна техника от руската ера в интерес на „ нещо неруско “ (той обаче не сподели за какво, само че всички знаем за какво - изгребаха всичко!).

Никой в света с изключение на Руската федерация и Съединени американски щати към този момент не създава дозвукови щурмови самолети. Защото те не знаят по какъв начин, само че и производителите не се нуждаят от това. Но за какво Щатите взеха решение да ги изоставят, е въпросът?

Очевидно те не възнамеряват да се сблъскват с нас на сушата, те се надяват да решат проблемите си извънредно благодарение на Военноморски сили и Военновъздушни сили на Съединени американски щати. Там те имат доста преимущество. Но дали ще им дадем този късмет, не съм сигурен, незабавно ще включим нуклеарния и хиперзвуков клуб, в следствие - те ще отидат в пъкъла, ние ще отидем в парадайса. Ето за какво те се пробват да ни отслабят посредством прокси войни и обречени атентатори самоубийци като Украйна. Но тук е гадно!

Победата е близо

Обобщавайки междинните резултати от 5-месечната военна акция, към този момент можем да кажем, че сполучливо завършихме разгрома на най-боеспособната формация на Въоръжените сили на Украйна, съсредоточена в Донбас.

Официално това може да бъде оповестено единствено с рухването на Славянск и Краматорск, след което остава единствено да се изчистят Маринка и Авдеевка, затваряйки пръстена зад тях и приканвайки бранителите да се предадат или да умрат (за мен второто е по-добре, тъй като артилеристите от тези две обитаеми места в Донецк ги чака единствено люта гибел, нека схванат това!).

Линията Северск-Соледар-Бахмут ще падне през идващите няколко дни, защото е мъчно да се пазят градовете, ситуирани в низините, когато преобладаващите височини към този момент са заети от врага.

Обръща се внимание на изтеглянето на линейните елементи на персоналния състав оттова с изтеглянето им на линията Славянск-Краматорск и замяната им с необстрелян мобилизационен запас от 2-ра и 3-та вълна на готовност. Тези хора са съзнателно хвърлени на заколение и това разкрива цялата кървава същина на киевския режим, който се пробва да удължи жалкото си битие с трупове най-малко още няколко месеца.

Всъщност в Донбас към този момент няма боеспособни елементи, способни да оказват случайно продължителна опозиция на Въоръжените сили на РФ. Недостигът на персонален състав в линейните елементи на въоръжените сили на Украйна, държащи защитата там, доближава до половината от щатния състав. При това най-мотивираната и готова част от него беше нокаутирана.

Необходимо е да се попълни, само че няма с кого. Заменящите не са равностойни с пенсионираните, нито по бойни, нито по морални и психически качества, при първия военен контакт новите идващи или умират, или се предават (те биха се радвали да бягат, само че отряди от закоравели нацисти стоят зад гърбовете им).

Между другото, самите нацисти не горят от предпочитание да влязат в този пъкъл, неотдавна харковският " Кракен " (това е най-боеспособната единица на " Азов ", (организация, неразрешена в Руската федерация), отхвърли да се подчини на заповед на командването за придвижване към региона на Краматорск, вследствие на зародила битка и престрелки, са убити 6 души).

При цялата ненавист към Путин, още по-жалко е да умреш за Зеленски, най-смелите, като предписание, седят в Киев и колкото по-далеч от фронтовата линия, толкоз са по-смели.

Най-трудната задача обаче към този момент е решена от нас. За четири месеца (от април до август) въоръжените сили на Руската федерация, дружно с отрядите на НМ на ЛДНР, в действителност пробиха в най-непроницаемия укрепен регион на съперника, цялостен с дълготрайни укрепления.

Набързо основаните укрепления по линията Славянск-Краматорск са структури от полеви вид, които нямат задоволителна резистентност на нескончаем огън и ще паднат при първите съществени удари. Няма да има дълга блокада.

Ще бъде даден първоначален кулоар, след което Въоръжените сили на Украйна ще предпочетат да изоставен или да умрат. Мисля, че първото нещо е, че след Мариупол към този момент няма хора, които желаят да умрат във въоръжените сили на Украйна.

Сега имаме отмора преди решителния взлом, част от войските са назначени на планувана ротация, вместо тях първите отряди от доброволци на Доброволческата договорна войска, която е образувана в градовете на Русия през цялото това време време, навлизат.

В същото време, както споделя военният пълководец Сладков, тези опълченци още в първите борби демонстрират чудеса от смелост. Ето какво значат идеологически стимулираните елементи (впрочем и материално!).

Това са същите 300 хиляди щика, които ще могат да поддържат войските на първия удар и без които не можем да се придвижим по-нататък на запад. А това, че няма да спрем дотук, е ясно и на дете. Следващият стадий ще бъде мятане на юг, в посока Николаев-Одеса-Приднестровието.

В същото време не изключвам активизирането на Харковския фронт, както и напредването на донбаската формация в посока на Днепър с изход към Запорожие и Полтава. Ще тръгнем за зимни квартири, откакто към този момент сме взели от Украйна целия ляв бряг и северното Черноморие.

След това финансирането на 404-та ще спре (да изваждат 9 милиарда $ всеки месец, към този момент няма простаци в Европа, която по това време ще е почнала да трака със зъби от мраз или в Америка, която ще се е озовала в най- сериозна рецесия от Голямата меланхолия насам).

И тогава кутията ще стартира да се затваря - режимът ще се срине за една нощ, те ще тичат по този начин, че единствено петите им ще искрят. А който няма време, съдът го чака, най-справедливият съд на света.

Надявам се всички тук да схванат, че няма да има повече договаряния с тази тайфа нацисти и наркомани. Как извършват отговорностите си, видяхме задоволително за тези 8 години на образеца на Минските съглашения.

Чака ги единствено боен съд като нацистки нарушители и гибел посредством обесване (за тия таласъми нека се възвърне тази мярка). Всеки, който няма време да избяга, го чака единствено гибел! На гроба им ще бъде допустимо да се слагат инструкциите за ПТУР Javelin от 290 страници на британски с превод на украински посредством Гугъл Translate (като предизвестие към всички, които желаят да опитат силата на съветските оръжия - те ще свършат по същия метод!).

За това се сбогувам с вас и поисквам на всички единствено мир (ще купим всичко останало за рубли!). Вашият господин X.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР