Днешният ден предлага годишнина, за която феновете на ЦСКА едва

...
Днешният ден предлага годишнина, за която феновете на ЦСКА едва
Коментари Харесай

19 г. от най-големия срам в историята на ЦСКА

Днешният ден предлага годишнина, за която почитателите на ЦСКА надали желаят да си спомнят. Преди 19 година на 29 ноември "червените " претърпяха най-тежкото поражение в историята си.

В снежен Ловеч те се изправят против локалния Литекс, който е дилетант в елита. И претърпяват същинско оскърбление на терена, падайки с 0:8, като по този начин се усъвършенства антирекордът за най-тежко проваляне, който до тогава е 1:7 от Левски четири години по-рано.

Водени от легендата Димитър Пенев и с играчи като изгряващите звезди Стилиян Петров и Мартин Петров, легендата от САЩ'94 Емил Кременлиев и опитни бойци като Валентин Станчев, Валентин Найденов и Георги Йорданов, "червените " се насочат със самочувствие към Ловеч за борбата с новия член на елита.

Но в снега се извива същинска вихрушка пред вратата им. Само за едно полувреме Литекс смаза противника си, чийто бранители като че ли се виждат за първи път. До почивката резултатът е 5:0 за "оранжевите ".

Бившият състезател на ЦСКА Росен Кирилов открива резултата в 20-та минута, а Димчо Беляков удвоява в 29-та. В заключителните минути на полувремето Литекс нанася съкрушителния си удар и нанизва три нови попадения.

Стефан Юруков оформя класиката в 39-та минута, а в границите на 60 секунди тъкмо преди почивката Димчо Беляков с втория си гол и Дуци Симонович вършат изражението на резултата към този момент разгромно - 5:0.

Надъханите ловчанлии обаче не се стопират дотук. След почивката те излизат да доубият противника си и без проблем го вършат. Сегашният основен управител на ЦСКА Стойчо Стоилов тогава носи гордо екипа на Литекс и нанизва две попадения в мрежата на тима, чийто екип е носил по-рано през 90-те години.

Той прави 6:0 от дузпа в 57-та минута, а четвърт час преди края опъва мрежата и за седми път. Най-големият срам в историята на "червените " е завършен в последната минута на мача, а тогава Димчо Беляков прави своя хеттрик.

В този мач ЦСКА играе толкоз зле, че в последна сметка би трябвало да е удовлетворен, че не инкасира и двуцифрена загуба. Феновете са толкоз гневни след края му, че в символ на митинг против бездушието на играчите режат гредите на "Армията ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР