Днешният дебат, организиран от гражданско движение “Днес, засегна седем основни

...
Днешният дебат, организиран от гражданско движение “Днес, засегна седем основни
Коментари Харесай

Минчо Афузов на дебат: Общината е длъжник на хората по кварталите и малките населени места

 izbori_2023_v1_013


Днешният спор, проведен от гражданско придвижване “Днес ”, засегна седем съществени тематики за развиването на общината като инфраструктура, водният цикъл, обучение, задържане на младежите в града, вложения, сигурност и туризъм.

В него хрумвания за града сблъскаха самостоятелният претендент за кмет Минчо Афузов и актуалният кмет Стефан Радев.


„ Община Сливен би трябвало да е с добра инфраструктура и обикновено водоподаване във всички обитаеми места. С налична градска среда, богат културен календар, отворен за вложения. Администрацията би трябвало да работи бързо и дружелюбно в полза на жителите, а учебните заведения да са най-сигурното място за нашите деца. Сливен би трябвало да се трансформира в актуален, европейски град “, безапелационен бе Афузов.
В хода на дебата самостоятелният претендент потвърди още един път, че познава в дълбочина проблемите на общината, знае по какъв начин да ги реши и е подготвен да работи в тази посока.


По тематиката за инфраструктурата в общината, Афузов разяснява, че в кварталите и дребните обитаеми места има потребност от съществени усъвършенствания, работа и вложения. Той добави, че градът претърпява трети воден цикъл за последни 16 години. През това време Сливен е разкопан, с прашни улици и без вода. Жив образец в тази посока е квартал „ Речица “.
„ Общината е дебитор на хората по кварталите и дребните обитаеми места. Всeки квартал, всяко село имат съществени ВиК проблеми. В ромските села и квартали, проблемите в това отношение са още по-големи “, означи Афузов.

Сигурността, един от най-важните цели за самостоятелния претендент, също беше измежду тематиките на дебата. По думите на Афузов, основаването на Общинска полиция е безусловно наложително и то би трябвало да се случи час по-скоро. Само по този метод може да се ограничи престъпността, предпочитано в региона на учебни заведения, детски градини и публични здания.
„ Днес Министерство на вътрешните работи са разкрили нарколаборатория, която се намира сред 3 учебни заведения. Това е неприемливо. Училището би трябвало да е най-сигурното място за нашите деца. В учебното заведение няма място за опиати, принуждение и вандализъм “, добави самостоятелният претендент за кмет.

Развитието на бизнес средата и задържането на младежите в града са тематики, които съгласно Афузов имат доста пресечни точки и са еднообразно значими за община Сливен.
„ Задържането на младежите е проблем от години. Трябва ни налично обучение, с цел да остават младите да учат тук и да основават фамилии. Така ще има и кой да работи в Индустриалния парк, за който сега няма готови фрагменти. Ако желаеме младежите да идват и да остават в Сливен, би трябвало да им създадем нужните условия за обучение, работа и живот “, добави Минчо Афузов.

По отношение на спорта самостоятелният претендент означи, че няма по какъв начин да се подтиква всеобщ спорт, без да има развита спортна инфраструктура. Той подсети, че военният стадион не е ремонтиран от 30 години.
Независимият претендент за кмет на община Сливен Минчо Афузов е под номер 70 в бюлетината.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР