Днешните 15-годишни младежи често изглеждат като на 20 или дори

...
Днешните 15-годишни младежи често изглеждат като на 20 или дори
Коментари Харесай

Защо днешните тийнейджъри изглеждат по-възрастни, отколкото са в действителност

Днешните 15-годишни младежи постоянно наподобяват като на 20 или даже повече години. Докато техните родители на същата възраст към момента са били считани за деца, днешните младежи към този момент не могат да бъдат наречени такива. Разликите се виждат освен във външния тип, само че и в държанието. Разбира се, това не се отнася за всички младежи, само че в случай че обърнете внимание, тази наклонност е добре забележима – тя е доста ясно изразена. Подобна смяна в обществото не би могла да мине без вниманието на учените, по тази причина те от дълго време са изследвали това събитие от всички страни и могат да му дадат пояснение от научна позиция. Съвременните младежи наподобяват по-възрастни от годините си по няколко аргументи по едно и също време. Основно това е резултат от измененията в заобикалящата ни среда и е напълно естествен и предстоящ развой.
Какво е акселерацията
През последните 150 години се трансформираха освен младежите, само че и всички хора като цяло. С всяко последващо потомство все по-често се вижда, че човешкото тяло се развива все по-бързо. В науката този развой се назовава акселерация.
Еволюцията на актуалните хора
Преди към 100 години 25-годишните мъже са били приблизително с 8 сантиметра по-ниски от хората на същата възраст през днешния ден. Да, с времето хората стават по-високи. Заедно с увеличението на растежа се трансформира и възрастта на пубертета. През 60-те години на XIX в. тази значима смяна в женското тяло настава на 16-годишна възраст. Днес, съгласно другите източници, пубертетът може да настъпи още на 10-годишна възраст.

Преди време се смяташе, че човешкото тяло се оформя дефинитивно на 20-годишна възраст при девойките и на 22-годишна възраст при момчетата. Днес обаче това става надлежно на 16 и 18 години. Ранният пубертет доста е нараснал интервала, в който девойките и дамите могат да станат майки. Счита се, че в актуалния свят менопаузата настава и на 50-годишна възраст. Преди това дамите не са могли да имат деца още при навършване на 40-годишна възраст.

Днешните хора порастват по-рано, като и старостта идва по-късно. Смята се, че през днешния ден човек може да се назова остарял приблизително след 65-годишна възраст. Но е значимо да се означи, че възрастта на остаряване зависи значително от мястото, където човек живее. В Япония доста хора резервират младежкия си тип в продължение на доста десетилетия и постоянно остаряват след 75-годишна възраст. Но в Папуа Нова Гвинея, заради ниския стандарт на живот, хората могат да бъдат наречени остарели още на 45 години.

Въз основа на всичко гореизложено се оказва, че днешните младежи наподобяват по-възрастни от годините си поради ранния пубертет и по-ранното образуване на тялото. Те, от своя страна, са доказателство за ускоряването на човешкия организъм.
Защо хората са станали по-големи и по-силни
Младите хора наподобяват по-възрастни поради акселерацията, само че какво я предизвиква? Според учените хората стават по-големи и минават през пубертета по-рано по няколко аргументи по едно и също време.

На първо място, интензивният напредък на хората е обвързван с обстоятелството, че в актуалния свят всички живеем в удобни условия. В началото на ХХ век на доста хора се е налагало вечер да седят под светлината на свещи, само че през днешния ден съвсем всяка къща има електрическо осветяване. По този метод светлата част на денонощието за нас е станала по-дълга. Благодарение на отоплението не страдаме от мраз. Освен това множеството от нас имат достъп до качествени медикаменти и страдаме от заболявания доста по-рядко освен това за по-кратко време.

Освен това ставаме по-големи и по-силни с помощта на разнообразното хранене. Независимо от това, което споделят вегетарианците, месото е доста значимо за растежа на индивида, а в актуалния свят го има доста. Днес можете да си купите говеждо или пилешко месо във всеки магазин покрай дома ви. Въпреки това хората с вегетарианска диета също могат да порастват бързо, тъй като доста от веществата, нужни за растежа, могат да се набират от различни източници, които са в обилие в растителните магазини.
Защо преди хората са остарявали по-бързо
В предишното нашите родители и баби са изглеждали по-възрастни от възрастта си заради ниското равнище на медицината. Те просто не са имали достъп до множеството медикаменти и артикули, с които да се грижат за външния си тип. Освен това в тези времена доста хора са били пристрастени към цигарите, само че през днешния ден от ден на ден мъже и дами се отхвърлят от този табиет, а някои даже не са почнали да пушат, написа kaldata.com. Досега това бяха по-скоро изключения, само че се вижда наклонност хората от ден на ден да се грижат за своето здраве.

Ако се вгледаме в старите фотоси можем да видим, че хората наподобяват доста по-стари за възрастта си. Така да вземем за пример студентите от 1-ви курс наподобяват като 30 годишни мъже и дами. Могат да се видят бръчки по челата, кожата е груба, а облеклата са съвсем същите, като тези на по-старшото потомство. Учените се заеха с този феномен и в този момент разгласиха съответния материал. Основният извод е, че множеството от жителите от 20-ти век са били с по-лошо здраве заради по-ниското равнище на медицината и фармацевтиката от тези времена.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР