Днешната джихадистка атака в комплекс от хотел и офиси в

...
Днешната джихадистка атака в комплекс от хотел и офиси в
Коментари Харесай

Aтаката в Кения е била координирана

Днешната джихадистка офанзива в комплекс от хотел и офиси в кенийската столица Найроби, е била координирана и е осъществена от ударна група, един от членовете на която се е самовзривил, заяви пред публицисти шефът на кенийската полиция Джоузеф Бойнет, представен от Агенция Франс Прес.

"Престъпният акт е почнал координирано с нахлуване на банка "Ай енд Ем ", детонация против три автомобила на паркинга и самоубийствена детонация в лобито на хотел "Дусит " ", съобщи той по малкия екран. Бойнет сподели, че при гърмежа в лобито на хотела са потърпевши тежко няколко посетители и че интервенцията против нападателите продължава, показва АП. Полицията е отделила шест от седемте етажа на хотела. Репортер на Ройтерс на място заяви за интензивна пукотевица с огнестрелно оръжие.

При днешната офанзива, отговорност за която поеха сомалийските радикална ислямисти "Аш Шабаб ", са били убити минимум седем души, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс. Сомалийски посланик сподели, че по време на офанзивата в хотела е имало сомалийски представители, пристигнали за срещи. Има опасения, че някои от тях към момента са вътре, добавя АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР