Днешната дискусия е израз на нашия стремеж за това да

...
Днешната дискусия е израз на нашия стремеж за това да
Коментари Харесай

Ваня Нушева: Нужна е промяна в изборното законодателство

Днешната полемика е израз на нашия блян за това да стигнем до консенсус какви са нужните промени в изборния закон и в практиката на институциите и партиите, тъй че да реализираме сходство с интернационалните стандарти. Това сподели в „ Преди всички “ Ваня Нушева, програмен шеф в „ Прозрачност без граници “ във връзка днешната полемика на тематика: ”Основи на демокрацията: бистрота при финансирането на политическата активност и честност на изборния развой в България”.

„ Изборното законодателство се трансформира и сега. Нашата полемика е ориентирана към това какво законодателство би трябвало да имаме отсега нататък, с цел да имаме почтени и транспарантни избори. Ние имаме съществени проблеми в изборния развой. Имаме извънредно висок дял на организационните нередности, имаме сериозен проблем с пазаруването на гласове и с оказването на напън, с следения избор в изборния развой ", изясни Нушева.

„ Нашите оферти обаче постоянно се неглижират, когато се готви смяна в Изборния кодекс или напълно в изборния закон. Има три значими фактори в изборния развой, за се да подсигурява неговата почтеност. На първо място е законодателството, практиката на политическите партии за осъществяване на избори, за финансирането на акциите, и на трето място - да се осъществят изборните правила по този начин, както са записани в законодателството ", посочи тя.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР