Днешната дата 25 март е доста интересна за футболните ни

...
Днешната дата 25 март е доста интересна за футболните ни
Коментари Харесай

Футболните национали имат победи на днешната дата срещу бъдещия европейски шампион и Нидерландия

Днешната дата 25 март е много забавна за футболните ни национали в последните 10 години. На тази дата България има записани победи против бъдещия европейски първенец Португалия и против Нидерландия.
Прочетете още
Днес националите също ще имат мач на 25 март против Азербайджан в приятелския шампионат FIFA Series. 

2016 

Точно преди Евро 2016г. на 25 март 2016г. в Португалия националите гостуват на именития си противник с Кристиано Роналдо в състава в контрола в Лейрия. 

България открива изненадващо резултата в 19-та минута след попадението на натурализирания бразилец от Лудогорец Марселиньо. 

Португалците изпускат много положения, а и вратарят Владислав Стоянов е на равнище и отразява половин дузина удари на Роналдо и компания. 

Кулминацият идва в 66-та минута, когато Стоянов хвана дузпа на Роналдо. Любопитно е, че за повторно вратарят избави дузпа на Роналдо, откакто го направи и през 2014г. в мач от груповата фаза на Шампионската лига на Лудогорец против Реал Мадрид.

Така България записва страхотна победа с 1:0 като посетител на Португалия, която единствено няколко месеца по-късно стана европейски първенец, откакто победи домакина Франция с гол на Едер в продълженията. 



2017 

Само година по-късно и на същата дата България записва нов сериозен триумф, който е против тим като Нидерландия. Мачът към този момент е формален и е част от международните квалификации. Националите побеждават с 2:0 на стадион Васил Левски в София.

Спас Делев открива в 5-та минута, а още веднъж той в 20-та удвоява резултата. Любопитно е, че Делев безусловно развинтва в дебюта му за националния тим Матиас Де Лихт, който е бъдеща звезда в Аякс, Ювентус, а в този момент е титуляр в Байерн Мюнхен. 

Националите вършат доста мощно показване в квалификации в доста тежка група, в която с изключение на Нидерландия са още Швеция и Франция. България побеждава и Швеция, поставяйки завършек на черната серия без победа против скандинавците от 60-те години на предишния век. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР