Днес започват консултациите при президента с парламентарно представените партии. Кои

...
Днес започват консултациите при президента с парламентарно представените партии. Кои
Коментари Харесай

Ще намерят ли партиите пресечни точки при преговорите за кабинет?

Днес стартират консултациите при президента с парламентарно показаните партии. Кои ще са точките, по които ще има консенсус и за какви политики ще се борят партиите? Това разискаха в " Денят стартира " депутатът от Българска социалистическа партия Филип Попов и депутатът на " Изправи се БГ! Ние идваме! " Димитър Делчев.

Според Попов влизането в още едни избори значи доста тежки последствия за цялата страна, по тази причина е значимо да се образува кабинет.

" Нека да забележим какви ще са предложенията на останалите политически сили, както и нашите. Какво ще се случи със съставянето на държавно управление и къде ще намерим пресечните точки по значими за страната политики ", разяснява Филип Попов от Българска социалистическа партия.



Той изясни, че Българска социалистическа партия за България ще отстоява политики, свързани с дейната обществена политика, промяна в правосъдната власт, достъпа до опазване на здравето, правораздаване и обучение.

По думите на Делчев първо би трябвало да изяснят точките на останалите партии преди да се вземат някакви решения.

" Представителите на " Изправи се БГ! Ние идваме " отиват с доста явен мандат, а точно да договарят за политики, които са значими за хората. Други към този момент демонстрираха, че за тях са значими постовете, само че за нас са значими други неща ", изясни Делчев.

Според него премиерските постове би трябвало да се заемат от специалисти, само че чак откакто са ясни политиките на кабинета.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР