Днес започва унищожаването на птиците по хуманен начин във фермата

...
Днес започва унищожаването на птиците по хуманен начин във фермата
Коментари Харесай

Унищожават 15 000 кокошки от огнището на птичи грип в Хасковско

Днес стартира унищожаването на птиците по човечен метод във фермата в хасковското село Криво поле, в която бе открито огнище на птичи грип, оповестиха от Областната дирекция по сигурност на храните (ОДБХ) в Хасково. Около 15 000 кокошки-носачки следва да бъдат евтаназирани с въглероден диоксид, прочут още като " изсъхнал лед ", разясниха експерти.

Огнището на Инфлуенца А бе записано и доказано в птицевъдния обект с 19 000 пернати в края на предходната седмица. Фермата е наранена за трети следващ път от болестта. Около нея са избрани трикилометрова защитна зона, в която попадат три села, и 10-километрова следена зона с 19 села. Извършва се епизоотично изследване и следене на придвижванията на домашни и други птици, яйца, артикули и странични скотски артикули, съобщи Българска телеграфна агенция.

Мерките по преодоляването на епизоотията се правят по график. Днес следва и епизоотична комисия да влезе в обекта, уточни шефът на ОДБХ доктор Стойчо Курдов. Той предвижда, че до края на тази седмица всички нужни ограничения за очистване на огнището ще бъдат изпълнени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР