Днес започна отстраняването на импровизирания палатков лагер на мигранти в

...
Днес започна отстраняването на импровизирания палатков лагер на мигранти в
Коментари Харесай

Затварят палатков лагер на мигранти в Босна

Днес стартира отстраняването на спонтанния палатков лагер на мигранти в босненския град Велика Кладуша, покрай границата с Хърватия, с което той ще бъде затворен и отстранен, заяви Международната организация за миграцията /МОМ/, представена от осведомителния уебсайт Кликс и Българска телеграфна агенция.

Условията в лагера са в действителност неприятни, а идват и още по-студени дни, съобщи ръководителят на интервенцията на МОМ за Босна за Кликс. Той добави, че на мигрантите е препоръчано да се реалокират в бежански център и някои са отказали, само че други са приели.

Импровизираният лагер бе основан от общинските управляващи в средата на май и в него бяха преместени мигрантите, които преди този момент се бяха разположили в Градския парк в центъра на Велика Кладуша.

Лагерът във Велика Кладуша, Северозападна Босна, е едвам на километър от строго охраняваната граница с членката на Европейски Съюз Хърватия. Десетки мигранти прекараха дни и нощи там с вярата да съумеят да преминат границата, да влязат в Хърватия и оттова да заминат за по-богати европейски страни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР