Днес Южна Корея се смята за столицата на пластичната хирургия,

...
Днес Южна Корея се смята за столицата на пластичната хирургия,
Коментари Харесай

Луди по пластичната хирургия: как корейките се променят до неузнаваемост

Днес Южна Корея се счита за столицата на пластичната хирургия, където броят на интервенциите на глава от популацията бие международните върхове.  От няколко години медиите развълнувано разискват по какъв начин корейските хирурзи вълшебен преработват лица и тела, а уменията им са именити. Разбрахме кои интервенции са най-търсени там от пластичния хирург Отари Гогиберидзе. 

Популярността на козметичната хирургия в Южна Корея е в действителност невероятна.  Само в Сеул има повече от 600 клиники, предлагащи инжекционни и хирургични техники за смяна на външния тип.  В същото време освен корейците, само че и чужденците интензивно употребяват достиженията на локалната медицина. През 2017 година десетки хиляди туристи са похарчили към 190 милиона $ за пластични интервенции в Южна Корея и тези цифри нарастват всяка година. 

 корейки iStock

Преди това имаше мнение, че пластичната хирургия е толкоз известна в Азия заради желанието на локалните поданици да бъдат повече като европейци, само че в този момент това не е по този начин.  Корейските дами се стремят да се придържат към универсалните показа за хубост, пропорции и симетричност. Може да се замислите и върху обстоятелството, че другите страни имат разнообразни стандарти за хубост и надлежно другите процедури са известни. 

Например в Южна Корея на практика няма търсене на интервенции за смяна на контурите на тялото: гръдни импланти и промяна на задните елементи. А в Съединените щати топ 3 на най-популярните естетични процедури включват увеличаване на гърдите, липосукция и абдоминопластика.  Корейските девойки се стремят към по-меки скули, до момента в който европейките са луди по дефинираните скули, като тези на топ моделите. Корейките също доста по-рядко си слагат филъри в устните, а при нас това е една от най-популярните процедури. И по този начин, какви пластични интервенции са изключително търсени в Южна Корея? 
                             

Блефаропластика 

Корекцията на горните и долните клепачи е известна в целия свят. По нашите ширини най-често го вършим за битка с измененията, свързани с възрастта.  В Южна Корея интервенцията на клепачите се прави най-често от млади девойки на възраст 20-30 години за смяна на формата на горния клепач. 

Факт е, че азиатският вид външен тип се характеризира със едва изразена или изцяло изчезнала дипла на горния клепач.  Тази функционалност се трансформира в сериозна спънка за южнокорейските девойки, когато става въпрос за грим. В допълнение, тази конструкция на клепача придава на изражението на лицето леко изтощен тип. 

В допълнение към това, корейските хирурзи ловко основават нова форма на горния клепач и в това време могат да издигнат или спуснат външния ъгъл. 
                             

Ринопластика 

Операцията на носа също е търсена както в Европа, по този начин и в Америка, само че потребностите на южнокорейските девойки са разнообразни. П ри представителите на европейския вид външен тип хирурзите по-често работят с меки тъкани: поправят върха на носа, размера и формата на ноздрите. 

Азиатският външен тип допуска сплескано лице с необятен нос, тъй че ринопластиката в Корея най-често има за цел да промени моста на носа, с цел да го направи по-тесен и по-изразен и да сътвори грациозни очертания.  Корекцията на върха на носа, с цел да стане по-тънък, също е в търсена. 
                             

Ментопластика 

Корейските дами доста постоянно се подлагат на пластични интервенции в региона на брадичката. По природа те най-често имат кръгли черти на лицето без ясно изразен ъгъл на брадичката, тъй че постоянно прибягват до промяна на тази област.  С помощта на направен по поръчка силиконов имплант може да се сътвори тънка, остра брадичка, която незабавно трансформира външния тип. 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР