Днес войната в Украйна навлиза във втората си година. Съюзниците

...
Днес войната в Украйна навлиза във втората си година. Съюзниците
Коментари Харесай

ОБЗОР: Една година от началото войната в Украйна, отварят център за социално предприемачество в Пловдив

Днес войната в Украйна навлиза във втората си година. Съюзниците на страната дадоха обещание да продължат поддръжката си за Киев.На фона на продължаващите борби в източната и южната част на Украйна, съдружниците на страната по света демонстрираха поддръжката си на първата годишнина от нашествието на Русия. 
Прочетете още
Българи и украинци излязоха по улиците на някои от огромните градове в България, с цел да покажат съпричастността си със страната, станала обект на експанзията. Бдение имаше и в Пловдив:

100 обществени предприятия имат опция да получат финансиране по новия план за развиване на обществената стопанска система по Плана за възобновяване и резистентност, който е на обща стойност 27 млн. лева Това стана ясно на сегашен брифинг на зам.-министърът на труда и обществената политика Надя Клисурска, която организира среща с регионалните шефове на Пловдив, Пазарджик, Смолян, Хасково и Кърджали.

По плана ще бъдат основани 6 районни центъра, като един от тях ще бъде в Пловдив. Фокус точката под тепетата ще бъде на бул. „ Александър Стамболийски “ 113 и се чака да отвори порти при започване на март месец.

Междувременно работата по плана „ Модър-Царевец ” върви с мудни темпове, като от компанията реализатор „ Драгиев и Ко ” не могат да разпрострат строителството. Както  TrafficNews  писа повода е, че през пробива минава и плана на ВиК – Пловдив за Южния обходен колектор.

Трима са подали документи за състезанието за шеф на „ Старинен Пловдив ”. Крайният период за кандидатствавне завърши през днешния ден в 17 ч. За поста ще се борят актуалният и.д. шеф доцент доктор Елена Кантарева-Дечева, Виделина Гандева и Иван Цанов.

Спор за 20 лева е повода за убийството на 49-годишния Смаил от „ Харман махала “. Убиецът му Амет, има едвам 6 месеца трудов стаж за целия си живот. Това оповестиха на брифинг от пловдивската прокуратура. 

Повече за убийството и съпътстващите го аргументи четете тук:

Оставят в дом за краткотрайно настаняване на малолетни и малолетни към ОД на Министерство на вътрешните работи за избран период младежите, стреляли по рейс в Пловдив. Междувременно стана чсно, че двама души са потърпевши по време на стрелбата в Пловдив през вчерашния ден, при която беше счупено предното обзорно стъкло на рейс на градския превоз, благосъстоятелност на „ Автобусни транспорти – Пловдив “. Повече четете тук:

Нерви, боричкане, правостоящи пасажери, пласиране на остарели билети – такава е обстановката в градския превоз в Пловдив. Причината вижте в идващия материал:

Общият брой на членовете на секционните изборни комисии в община Пловдив на идните избори ще бъде 4 031 – от тях членове  2 654  и управления 1 377. Това взеха решение на днешните съвещания за съставяне съставите на СИК.

Риск за здравето на пловдивчани и смущаваща панорама – десетки спринцовки, игли, метадонови шишенца, ластици и фекалии. Всичко това не къде да е, а на основната улица на Пловдив! На този парадокс се натъкваме в градинката пред Централна поща, която наркозависими са трансформирали в клиника. Ще се вземат ли ограничения? Вижте тук:

Пловдивските футболни грандове Ботев и Локомотив стартираха втория полусезон по много неприятен метод. След първите два кръга от новата година те имат извоювани общо 2 точки и вкаран единствено един гол. Ще съумеят ли да излязат от рецесията?
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР