Днес внасяме искане за оставката на председателя на Народното събрание.

...
Днес внасяме искане за оставката на председателя на Народното събрание.
Коментари Харесай

Жега в парламента! БСП поиска оставката на Караянчева с 5 аргумента

Днес внасяме искане за оставката на ръководителя на Народното събрание. Това сподели от парламентарната естрада водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Тя показа пет аргумента за това.

„ Първият - непознаване Конституцията на Република България и тъпчене на правилника за работа на Народното събрание, който по силата на решение на Конституционния съд е закон. Второ, слагане на законодателната власт в послушание на изпълнителната и преобразяване на Народното събрание в придатък на волята на един човек.

Трето, жестоко тъпчене на разпоредбите на законодателния развой и влошено качество на закона. Четвърто, неуважение на правилото на бистрота и гласност в работата на Народното събрание. Пето - думи, оценки и поведени, рушащи престижа на институцията “, сподели още Нинова.

Лидерът на социалистите упрекна Караянчева, че редовно попречила идването на премиера Борисов за чуване в Народното събрание.

Минути по-късно от трибуната в декларация председателката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова попита с какво право Нинова желае оставката на Караянчева, откакто левите били 3 месеца в конспиративност.

„ Какъв авторитете желаете да има, откакто заран се криете по ъглите на Народното събрание и идвате единствено с цел да си осигурите надницата за деня? “, попита яростно тя.

Дариткова дефинира настояването на Българска социалистическа партия, като показателен акт против демокрацията. По думите й с изключение на ръководещи трябвало да има и градивна съпротива. Депутатката от ГЕРБ съобщи, че това искане било единствено тъй като Нинова имала упоритостта да овладеете властта, а не мислела за българските жителите.

„ Стигнахте до там да вършиме държавно управление в сянка “, акцентира Дариткова.

Тя бе безапелационна, че ще оборят всеки един от изложените учредения за настояването и акцентира, че това не били причини.

„ Това е опит за отклонение на вниманието. Употребата на Народното събрание за партийни ползи не е с дълготрайни дивиденти “, приключи Дариткова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР