Днес виждаме резултата от изминалите избори - новите народни представители

...
Днес виждаме резултата от изминалите избори - новите народни представители
Коментари Харесай

Новите народни представителки

Днес виждаме резултата от миналите избори - новите народни представители пристъпиха прага на Парламента. Някои от тях за първи път влизат в тази именита постройка, други вече имат държавнически опит, само че общото сред всички е, че не са напълно наясно какво ги чака и с какво са се захванали. Не се знае какъв брой дълго ще продължи животът на 46-ото Народно заседание и пред какви провокации ще изправи и тях, и нас, само че най-малко едно е несъмнено - българите в страната и по света избраха личностите, на които предоставиха доверието си и в този момент всички се надяваме това да бъде целесъобразно.

Едно от безспорните преимущества, произлизащи от обстоятелството, че пиша за самостоятелна медия е точно това, че мога да изразя персоналните си желания и разсъждения, без да се преценявам с неща като " публицистична политика ", зад които постоянно се крият финансови ползи и зависимости.

Тоест в този момент напълно намерено мога да заявя къде е отишъл моят глас и в каква посока са ориентирани очакванията ми. И имам право да се развеселявам намерено, че има няколко нови национални представителки, в които чисто и просто аз имам вяра. Вярвам в честността им, в претекстовете им да се захванат с политика, в целите, които са си начертали и даже в персоналните им качества, които съгласно мен са гаранция за парламентарен триумф и почтена политическа кариера.

Запознайте се с Елисавета Белобрадова, доктор Таня Андреева и Албена Симеонова - дамите, които ще ме представляват в Парламента.

Има и още дами в редиците на новото Народно заседание, несъмнено и имам вяра, че измежду тях също се отличават достойни, обективни и работливи фрагменти, само че аз ще спра фокуса си на тези три новоизбрани национални представителки, тъй като персонално се чувствам показана от тях, а и тъй като съм влизала в някакво взаимоотношение с всяка от трите и съм изпитала неподправено почитание, дори почит.

Елисавета Белобрадова



За мен нейното наличие в пленарна зала ще бъде същинско събитие. Съвсем откровено нямам самообладание да се разфучи този вихър и да стартира да вършее наред против всевъзможни несправедливости и недомлъвки. Тази жена е двигател с вътрешно горене. Не мога да си показва нещо да я накара да замълчи, когато знае, че е на страната на правдата.

Елисавета Белобрадова е по-известна като Letiashtata Kozzila Erato. Тя има доста почитатели във Facebook и е един от най-влиятелните гласове в мрежата, макар че сама нееднократно се е шегувала с определението инфлуенсър. Често използва влиянието си за общественополезни и благотворителни каузи, само че в Народното събрание влиза по-скоро като обществен бизнесмен и покровител за доста тематики, които вълнуват дамите, в сравнение с в качеството си на водач на мнение.

Тя е съоснователка на уеб страницата " Майко Мила " и фондацията, която стои зад медийния план. Под названието " Оле Мале " се крие същинско обществено украшение - това е платформа, която дава опция за работа на майки на деца с увреждания. 

Белобрадова даде обещание, че ще се постарае да провежда обществен Коледен базар в постройката на Народно събрание, където ще се продават творенията на тези майки.

Иначе към този момент базарите на " Оле Мале " са обичайни, само че не и в подобен мащаб. Със лични сили и с доста помощ от другари и обществено ангажирани непознати към този момент има къща в София, която е напълно разполагаем на майките от Фондацията, с цел да могат да работят и провеждат активността си умерено. 

Тези дребни победи ме карат да имам вяра, че в Парламента Елисавета ще бъде гласа на дамите, който от дълго време ни се искаше да се чува от трибуната. Иначе е приключила Девета френска езикова гимназия и Право в СУ. Майка е на 3 деца, само че на първо място е активен, доста, доста активен гражданин.

Впечатляващ е методът, по който тя бе определена за народен представител. Аз персонално не можех да гласоподавам за нея, тъй като не е в моя изборен регион. Без да е партиен член, а представител на гражданската квота, Елисавета Белобрадова беше в листата на " Демократична България " за 23 МИР на неизбираемата десета позиция, само че всички искащи да я поддържат, можеха да го създадат с преференция. Така и стана.

Тя даже се отличи като претендента за депутат, събрал най-вече персонални гласове от всички листи.

За нея преференциално са дали своят вот 7805 души като за съпоставяне - лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов има 7301 преференции в 25 МИР, където попада родната му Банкя.

В програмата й се открояваха тематики като равни права на дамите и мъжете, подобряване живота на фамилиите с деца в България чрез обучение, опазване на здравето и предварителна защита във всичките й форми – предварителна защита на детската смъртност, предварителна защита на домашното принуждение, на експанзията в учебните заведения и на дискриминативното отношение към хората с увреждания. Място в просветителната система за всяко дете, фокус върху профилактика, а не лекуване, по-добро асимилиране на към този момент наличните финансови запаси за обезпечаване на самостоятелен живот на хората с увреждания, работа за възстановяване на тяхното обучение и работна подготовка. 

Интересува се също от възстановяване на родилната грижа, основаване и приемане на Закон за общественото набиране на средства по образеца на страни като Чехия, Полша, Словакия и инвестиции в хората и частния бранш.

Не може да пропуснем задачите й по повод на насилието, основано на пола. Белобрадова дава обещание да работи за основаване на Национална организация за предварителна защита и отбрана от домашното принуждение, увеличение на броя спешни центрове с най-малко 50%, за на територията на България да има най-малко по един спешен център в регионален град и слагане на фокуса върху образованието като основен фактор за предварителна защита на насилието, в това число и на експанзията в учебно заведение.

Пожелавам й кураж по пътя на реализацията на тези обещания и подсигурявам, че ще следя с интерес работата й в 46-ото Народно заседание!

 

А коя е доктор Таня Андреева и за какво задачата за Национална детска болница е по-реална, след влизането й в Парламента? На идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР