Днес ви разказваме поредната лична драма, която ще ви накара

...
Днес ви разказваме поредната лична драма, която ще ви накара
Коментари Харесай

Лична драма: Жена ми се гърчеше от болка, лекарка от Бърза помощ ме изгони

Днес ви описваме следващата персонална драма, която ще ви накара да се замислите. В страната ни има доста обстановки, които меко казано могат да бъдат избрани като несправедливи или даже неуместни. Разбира се, всяка монета си има две страни, само че през днешния ден ви представяме едната страна. Историята споделя Божидар Статев от Пловдив. Той взема решение да опише опита си с спешна помощ, откакто вижда по малкия екран предлагането на ръководителя на Лекарския съюз Венцислав Грозев. Предложението е да бъде направен лист с нападателни пациенти, с цел да може лекарите да бъдат една концепция по-подготвени в срещите си с тях и да им бъде обезпечена отбрана.

Божидар остава засегнат от това предложение, по простата причина, че то е едностранно. По думите му, същото би трябвало да бъде направено и в противоположната посока, а точно – да бъде направен лист с лекарите, които отхвърлят да оказват помощ и поради това пациентите умират. Както Статев акцентира такива лекари оронват престижа на специалността и понижават публичното доверие в лекарите. За да поддържа позицията си, той споделя своята персонална драма.

Случката се развива през 2013 година.

Съпругата му получава бъбречна рецесия и щерка му звъни на 112. Оттам обаче изясняват, че няма кой да пристигна да им помогне и им коментират от кое място да си купят инжекция и по какъв начин да я бият на страдащата жена. Тогава Божидар отива в близката поликлиника, където вижда и кола за спешна помощ и лекарка от спешна помощ, която пие кафе и пуши. Обяснява й обстановка, само че тя му споделя, че няма по какъв начин да оказват помощ и му споделя към кои лечебни заведения да се насочи. Той я пита дали не може да отиде до дома им, като предлага да й носи чантата и на отиване, и на връщане, само че получава безапелационен отвод. Именно сходно държание от страна на лекарите оронва престижа на специалността им, счита Божидар Статев и те би трябвало да поемат отговорност за дейностите си.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР