Днес Великобритания наложи санкции на три фирми, които по нейни

...
Днес Великобритания наложи санкции на три фирми, които по нейни
Коментари Харесай

Великобритания наложи санкции на три фирми, финансирали военни групи в Судан

Днес Англия наложи наказания на три компании, които по нейни данни финансират военни групи, стоящи зад спора в Судан. От английското държавно управление за трайно преустановяване на огъня, оповестяват от Reuters.

" Бизнесът, който поддържа враждуващите страни, би трябвало да бъде измамен под отговорност, дружно с виновните за нарушаванията на човешките права. Светът не би трябвало да не помни за Судан. Спешно би трябвало да сложим завършек на насилието ", съобщи английският външен министър Дейвид Камерън.

Строгите ограничения ще наложат заледяване на активи на компании, свързани със Суданските въоръжени сили (SAF) и Силите за бързо реагиране (RSF) , и ще лимитират финансовата им независимост, по данни от уеб страницата на английското министерство. Трите компании са Alkhaleej Bank, Al-Fakher Advanced Works и Red Rock Mining.

Смята се, че Alkhaleej Bank взе участие във финансирането на интервенциите на RSF и управлението на основни детайли от суданската стопанска система. Компанията Al-Fakher Advanced Works се употребява от RSF за експорт на злато, като по информация на Англия продажбите се употребяват за закупуване на оръжия. Компанията за рандеман и изследвания Red Rock Mining пък е дъщерно сдружение на Sudan Master Technology, която към този момент има наложени наказания. По данни на английското държавно управление от юли предходната година компанията е тясно обвързвана със системата за отбранителна промишленост, икономическото и индустриално звено на SAF.

" Една година след експлоадирането на боевете продължаваме да виждаме ужасяващи жестокости против цивилни, неприемливи ограничавания на филантропичния достъп и цялостно неуважение на живота на цивилните ", уточни още Дейвид Камерън.

Мерките означават първата годишнина от войната сред съперничещите си военни фракции в Судан.

От Reuters напомнят още, че предишния месец Англия е дала обещание пакет от помощи в размер на 89 милиона паунда за Судан. Днес английският министър лорд Ричард Бениън е взел присъединяване в интернационална филантропична конференция по въпроса за Судан, където е удостоверил плануваните средства за тази финансова година, показват още от английското държавно управление.
 Година след началото на войната в Судан светът гледа в друга посока
Година след началото на войната в Судан светът гледа в друга посока

Франция, Германия и Европейски Съюз желаят повече финансиране за страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР