Днес възможностите в света на татуировките са на практика неограничени.

...
Днес възможностите в света на татуировките са на практика неограничени.
Коментари Харесай

Магията на изкуството: 30 гениални движещи се татуировки, които ще ви изумят

Днес опциите в света на татуировките са на процедура неограничени. На телата ни може да бъде изрисувано съвсем всичко, което въображението ни е способно да роди. Някои хора са фенове на деликатните, изчистени контури с черно мастило, до момента в който други избират хипер реалистичните изображения. С подобаващата композиция от изобретателен клиент и надарен татуист, някои рисунки като че ли оживяват при другите придвижвания на тялото.

В някои култури татуировките са свещени творби на изкуството, в други към момента се смятат за табу. Конкретно в западното общество отношението към тях се е трансформирало с времето. В предишното множеството хора са считали, че татуировките са подобаващи единствено за моряци и нарушители. Дори са били неразрешени със закон на доста места в Съединени американски щати през 50-те години. Страхът от разнасянето на болести бил главната причина за това. Татуирането траяло да е нелегално дълго време в някои щати. Колкото до останалата част от света – в случай че желаете да ви създадат татуировка в Иран, Турция или ОАЕ, по-добре се откажете, няма никакъв късмет това да се случи.

Доктор Дейвид Лейн, професор в Щатския университет на Илинойс, който е направил в детайли изследване по тематиката, споделя, че отношението към татуировките се е трансформирало през последните 60 години, откакто звезди, спортисти и хора от стилната промишленост започнаха да ги разпространяват. Професионално подготвените татуисти, като Клиф Рейвън и Ед Харди, също станаха много известни. Все по-честата поява на татуирани звезди през 70-те години, в това число Шер, Питър Фонда и Джанис Джоплин, докара до смяна на публичното мнение в Съединени американски щати. „ Започнахме да виждаме разнообразни видове хора, изрисувани с татуировки, в това число доста футболисти, баскетболисти и бейзболисти ” – споделя Лейн.

Татусите от ден на ден стартират да се възприемат като метод на себеизразяване. Въпреки това доста работодатели към момента имат строга фирмена политика в това отношение.

Ако решите да си извършите татуировка, евентуално ще ви бъде мъчно да изберете съответен жанр. Опитите ви да обясните визията си на татуиста могат да усложнят още повече ситуацията. За да оказват помощ на потребителите си да се срещнат с 12-те стила татуировки, основателите на онлайн платформата „ Byrdie ”са създали обстоен справочник по тематиката. Първият жанр, който разказват, е минимализмът. Той не изисква татуировките да бъдат дребни, а по-скоро следва правилото „ по-малкото е повече ”, нормално употребявайки деликатни, изчистени линии в един-два цвята. Следва стилът „ негативно пространство ”. При него, вместо да се очертаят с силует формите на изображението, се употребява кожата като очертание, а „ празните ” пространства се запълват с пигмент. Третият тип са ръчно нарисуваните татуировки. Те не изискват използването на машинка, само че могат да бъдат не по-малко комплицирани и красиво изпипани. Следващият известен жанр включва изписването на думи и изречения, известни още като скриптове. Няма избрани правила и условия при този жанр, просто проверете в действителност добре правописа, преди иглата да допре кожата ви. Следва флоралният жанр. Този вид татуировки могат да имат друго значение. Могат да символизират нещо значимо за вас или да бъдат чисто естетични. Често срещани са и татуировките, нарисувани единствено с една непрекъсната линия. Всъщност през последните години те набират огромна известност. Следващи в листата са татусите в акварелен жанр. Те имитират течния, преливащ резултат на водните бои и изискват използването на повече цветове. Абстрактните татуировки също са доста настоящи. Следва един много забавен жанр – ултравиолетови или светещи в тъмното татуировки. При тях се употребяват ярки, флуоресциращи пигменти, които са едвам забележими на дневна светлина, само че оживяват под въздействието на ултравиолетови лъчи. Геометричните татуси са различен известен жанр, който постоянно черпи ентусиазъм от обичайните племенни татуировки на разнообразни култури, в това число маорската, полинезийската и тайландската. Следват плътните, черни татуировки, при които се употребяват огромни количества черно мастило. Могат да включват плътни сиви светлосенки или единствено изчистени черни линии. Определено изискват огромна точност, с цел да се получи мечтаният резултат. Последни в листата са американските обичайни татуировки. Те са били известни измежду моряците през XVIII век. 

Днес ви представяме 30 завладяващи и занимателни " движещи " се татуировки, които сигурно ще ви впечатлят.
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР