Днес във Враца, в залата на Търговско-промишлената палата, се проведе

...
Днес във Враца, в залата на Търговско-промишлената палата, се проведе
Коментари Харесай

Регионалният съвет за развитие на Северозападния регион се събра във Враца

Днес във Враца, в залата на Търговско-промишлената палата, се организира съвещание на Регионалния съвет за развиване на Северозападен регион. Заседанието беше намерено и ръководено от Малина Николова – ръководител на Регионалния съвет за развиване на Северозападен регион за интервала 01.01-30.06.2018 година, регионален шеф на област Враца.
В съвещанието взеха присъединяване заместник-министърът на Министерство на регионалното развитие Деница Николова, заместник-министърът на МТСП доктор Султанка Петрова, представители на министерства, регионалните шефове на областите Видин, Монтана, Враца и Ловеч, заместител регионалният шеф на област Плевен, кметове на общини от петте области, представители на национално показаните работодателски организации и синдикати, както и представители на университетските среди.
На съвещанието беше определен заместник-председател на РСР на СЗР за интервала 01.01- 30.06.2018 година – инж. Иво Цветков, кмет на община Бяла Слатина.
Бяха показани, разисквани и дискутирани избраните 3 разновидността за нов териториален обсег на регионите от равнище 2 (NUTS 2) в Република България.
Беше показана и разисквана разработка по социална поръчка на Групово дело СППРР на Министерство на регионалното развитие „ Картиране на системата от стратегически документи за районно развиване и предложение за нови подходи в националната политика за районно развиване “.
От Агенция „ Пътна инфраструктура “ беше показана настояща информация за положението на републиканската пътна мрежа на територията на Северозападния регион и плануваните от АПИ цели, ограничения и действия за реализация през 2018 година
Представител на ПУДООС срещна участниците в съвещанието с настояща информация за осъществяването на Приоритетна ос 2 "Околна среда и инфраструктура " на Българо-швейцарската стратегия за съдействие и плановете за екологосъобразно неутрализиране на рискови пестициди и рискови боклуци от бита на територията на цялата страна.
От страна на МЗХГ беше показана информация по отношение на процедурите и ограниченията, които ще започват през 2018 година по Програма за развиване на селските региони, съществени насоки за кандидатстване, както и за утвърдени планове на общините, за сегашния програмен интервал на територията на СЗР.
Беше показана и информация от ДА „ Електронно ръководство “ по отношение на плануваните през 2018 година действия, ориентирани към въвеждането на ел. ръководство и сложно административно обслужване в структурите на държавната администрация.
Областният Управител на област Ловеч, господин Георги Терзийски срещна членовете на РСР с информация по отношение на представителството на РСР на СЗР в Комитетите за наблюдаване на Оперативните стратегии 2014-2020 година и информиране на членовете на Съвета при разглеждане на въпроси, директно свързани с района.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР