Днес вали сняг. Няма изненада. Зима е. И по наша

...
Днес вали сняг. Няма изненада. Зима е. И по наша
Коментари Харесай

Заваля сняг и органичението по проходите започна. Традицията е спазена

Днес вали сняг. Няма изненада. Зима е. И по наша традиция сюрпризирани има. Започна и ограничаването на придвижването по проходите.

Заради изобилен снеговалеж от 14:00 часа е лимитирано придвижването на товарни коли над 12 тона по пътя Троян – Кърнаре (проход „ Троянски “). Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “. По-рано беше лимитирано придвижването на моторни транспортни средства с ремаркета и полуремаркета и през проходите Рожен, Превала и Печинско.

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) разгласи за през днешния ден предупредителни кодове за снеговалежи в България.

Предупреждението от втора степен – оранжев код, за
предстоящи обилни снеговалежи
е за област Смолян и част от областите Благоевград, Пазарджик и Пловдив. Предупреждението от първа степен за снеговалежи е за областите Кюстендил, Перник, София-град, София-област, Ловеч и част от областите Враца и Монтана; за обилни превалявания от дъжд и сняг е за област Кърджали, а за обилни превалявания от дъжд – в област Хасково.

Вчера от също предизвестиха, че се чака намаляване на температурите и превалявания от сняг, поради което водачите би трябвало да карат деликатно, със съобразена скорост и да съблюдават нужната отдалеченост. Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР