Днес в западната половина от страната ще се задържи със

...
Днес в западната половина от страната ще се задържи със
Коментари Харесай

Жегата си отива, от запад нахлуват облаци и бури

Днес в западната половина от страната ще се задържи със забележителна облачност, превалявания и гръмотевици, а на изток ще е най-вече слънчево. Там след пладне ще се развива купеста облачност и на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад, с който ще продължи да нахлува студен въздух. Температурите ще се намалят, доста в западната половина от страната, и оптималните ще са от 18-22 градуса в западните региони до 32-34 тук-там в източните.

И въпреки жегата да со отива, в 9 области още веднъж е разгласен жълт предупредтелен код. Днес обаче той е за рискова гръмотевична интензивност. Кодът се отнася за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, София и София област.

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за август - ще се покачва.

Над планините ще е най-вече облачно с превалявания от дъжд. Ще има и гръмотевични стихии. Ще духа сдържан до мощен запад-северозападен вятър и с него температурите ще се намаляват. Максималната на височина 1200 метра ще е 17-18 градуса, на 2000 метра – към 10.

Над Черноморието ще е най-вече слънчево. Привечер облачността ще се усили и на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад, който вечерта ще се усили. Максимални температури на въздуха ще ббъде 29-32 градуса. Температурата на морската вода е 26-28. Вълнението на морето ще е 2 бала, вечерта по северното крайбрежие ще се усили.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР