Днес в София официално бе даден старт на първото издание

...
Днес в София официално бе даден старт на първото издание
Коментари Харесай

Стартира първото издание на образователната програма UEFA CFM - България

Днес в София публично бе даден старт на първото издание на академичната стратегия на УЕФА – Сертификат по футболен мениджмънт на територията на България. Образователният курс е измежду най-престижните в спортната промишленост, като се провежда взаимно от Европейската футболна централа и Университета по обществена администрация в Лозана. България за пръв път е хазаин на сходен конгрес, откакто кандидатурата на Българския футболен съюз завоюва доверието на УЕФА. 

В първия присъствен семинар взеха присъединяване 31 курсанти от всички сфери на футбола – 21 от България и 10 от разнообразни европейски страни, в това число Хърватия, Гибралтар, Андора, Северна Македония, Словакия и Гърция. Те бяха приветствани от Александра Дончила, кординатор на Академията на УЕФА, и от Жером Берту, управител на плана. От страна на Българския футболен съюз участниците бяха поздравени от заместител изпълнителния шеф Христо Запрянов и управител „ Стратегическо ръководство “ Андрей Петров, които към този момент се дипломираха с триумф в същата стратегия. Сред участниците в просветителния курс са познати имена от българския футбол като двукратния Футболист №1 на страната Димитър Илиев, интернационалния рефер Васимир Ел-Хатиб, треньора Костадин Ангелов и представители на административните звена на Славия, Ботев (Пд), Левски, ЦСКА 1948, Локомотив (Пд), Лудогорец, Септември, Янтра и др. 

Академичният курс UEFA C FM обезпечава както спомагателна професионална подготовка на работещите в областта на футбола, по този начин и интернационално приети просветителни заеми. CFM е стратегия, състояща се от 6 базови модула, обхващащи всички сфери от административното ръководство на футболна конструкция – без значение на клуб или на асоциация. Сред тях са финанси, маркетинг, връзки, действен мениджмънт, човешки запаси, стратегическо развиване и др. 

Изучаваната материя обезпечава подробен взор върху всички процеси във футболната промишленост и възстановяване на мениджърските качества на курсантите. Общият хорариум на програмата е 350 часа, като в българското й издание ще бъдат извършени два присъствени семинара (по 2 дни) с присъединяване на изтъкнати лектори от целия свят и един онлайн уъркшоп. Останалата част от общо 9-месечния курс протича отдалечено.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР