Днес в Областна администрация се състоя заседание на Епизоотичната комисия

...
Днес в Областна администрация се състоя заседание на Епизоотичната комисия
Коментари Харесай

В Областна администрация Стара Загора се състоя заседание на Епизоотичната комисия

Днес в Областна администрация се състоя съвещание на Епизоотичната комисия под председателството на регионалния шеф проф. Наско Василев.

На него представители на ОДБХ изнесоха данни за заболеваемостта от Африканска чума по свинете в страната и в региона. От тях стана ясно, че все още в Старозагорска област няма регистрирани случаи на болестта в индустриалните ферми и в персоналните стопанства в района. Африканска чума обаче е регистриирана при диви животни. В 8-те ферми, регистрирани в региона, ограниченията се съблюдават на високо равнище. Не по този начин обаче е с дребните персонални стопанства от вида заден двор. ОТ ОДБХ установяват, че не се извършват прецизно заложените ограничения в Плана за деяние на България във връзка с обектите за развъждане на прасета за персонални потребности.   

В тази връзка Областната епизоотична комисия реши да се проведат неотложно съвещания на общинските епизоотични комисии на територията на област Стара Загора. На тях да бъдат прегледани в детайли заложените ограничения в Плана за деяние в България във връзка с обектите за развъждане на прасета за персонални потребности по отношение на Африканската чума по свинете, както и да бъдат набелязани съответни дейности със периоди за осъществяването по всяка обособена мярка. След осъществяване на общинските комисии на Областната епзоотична комисия да се дават копия на протоколите от съвещанията.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР