Днес в Народното събрание беше предложен за разглеждане и първо

...
Днес в Народното събрание беше предложен за разглеждане и първо
Коментари Харесай

Маргарита Махаева от „Възраждане“: Дай боже нормалността да се задържи у нас

Днес в Народното събрание беше препоръчан за разглеждане и първо гласоподаване Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за протекция на детето, посредством който се не разрешава разпространението на материали, свързани с половата еднаквост и ориентировка в учебните институции и детските градини, както и агитация за промяна на пола на децата, а лицата, разпространяващи подобен вид материали, да носят наказателна отговорност.

В откритата за полемика част, във връзка с същността на оферти законопроект, националният представител от " Възраждане " Маргарита Махаева съобщи, че във връзка с медицинските стандарти, които бяха изчетени в мнението по законопроекта, не може и не би трябвало да има такива стандарти, които осакатяват децата и опонират на Върховния закон.

" Решението на Конституционния съд № 6/2021 година е доста ясно: съществуват единствено два пола - мъжки и женски, оттова нататък всички медицински стандарти би трябвало да бъдат съобразявани с това. Не знам на кого биха помогнали лекарите, в случай че извършат хирургична намеса за промяна на пола на детето. Известно е, че у подрастващите бушуват хормонални стихии, в тази възраст те към момента не могат да се самоопределят, не могат да дефинират към какъв пол имат увлечение и тъкмо в тази сериозна възраст наш дълг е да ги опазим физически и душевен здрави. Ако едно дете съобщи, че се усеща корсар и желае да бъде корсар, би трябвало ли да му отрежем дясната ръка и да му сложим кука на нейното място? Трябва ли да му извадим едното око, тъй като то има права и се усеща корсар? Моля никой да не изкривява и да не извращава понятието „ права на детето ". Най-върховното право на децата е да бъдат живи и здрави, а против това тяхно право стои нашето обвързване да ги опазим такива. ", съобщи от трибуната на Народното събрание Маргарита Махаева - депутат от ПГ на " Възраждане ".

По-късно в залата предлагането беше отхвърлено с гласовете на ПП-ДБ и Движение за права и свободи, а ГЕРБ-СДС се въздържаха, като се изключи един депутат, което за следващ път демонстрира, че ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС са патерица на Движение за права и свободи.

Предложението, което имаше за цел възбраната на разпространението на материали, свързани с половата еднаквост и ориентировка в учебните институции и детските градини, както и агитация за промяна на пола на децата, а лицата, разпространяващи подобен вид материали да носят наказателна отговорност, беше подкрепено от „ Възраждане ", Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия, чиито гласове не стигнаха, с цел да бъде признато и то беше отхвърлено.

От " Възраждане " постоянно са заявявали своята подготвеност за отбрана на правата на най-невинните членове на обществото - децата и за запазването на морала, както и отбрана във връзка с тяхното образование.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР