Днес в много градове се проведоха протести срещу високите цени

...
Днес в много градове се проведоха протести срещу високите цени
Коментари Харесай

Мвр Съобщи Равносметката След Масовите Протести В Цяла България

Днес в доста градове се организираха митинги против високите цени на горивата, повишението на налозите и увеличението на застраховката " Гражданска отговорност ".

Терзийски означи, че митингите, които са били авансово декларирани и съгласувани с локалните органи за самоуправление, са протекли при добър публичен ред и без нарушение на закони. Той обаче открои някои изключения, като блокирането на пътя Е-79, където за дълго време беше спряно придвижването сред Благоевград и Кулата. Терзийски добави, че е бил блокиран и обходният маршрут.

Продължава сега стартирането на придвижването и поетапното нормализиране на ситуацията, посочи основен комисар Терзийски. Обстановката в Благоевград към този момент е спокойна.

Няма митинг в страната, който да позволи затварянето на съществени пътища и автомагистрали, безапелационен беше той и означи, че законите би трябвало да важат за всеки жител. При такива митинги служителите на реда работят доста деликатно, съблюдават законовите условия, само че дано и протестиращите също да съблюдават законовите разпоредби и разрешенията, дадени от съответните управляващи, прикани основен комисар Терзийски.

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов осведоми в отговор на въпрос, че при блокирането на придвижването на Орлов мост е имало лек случай с един от протестиращите от преминаващ автомобил. Той посочи, че произшествието е леко, индивидът е прегледан в ИСУЛ и му няма нищо. Груби нарушавания на публичния ред няма, уточни основен комисар Иванов. Все още има протестиращи на Орлов мост и са основани обходни направления. Протестът е координиран до 21 часа
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР