Днес в голяма част от низините през целия ден ще

...
Днес в голяма част от низините през целия ден ще
Коментари Харесай

Задава Се Динамично Време! Сняг Зарива София! Ето Кога Точно Ще Се Изсипе Бялата Пелена

Днес в огромна част от низините през целия ден ще остане безшумно, с ниска слоеста облачност и мъгли. В хълмистите елементи и в планините ще има незначителна облачност и положителни условия за туризъм.

Температурите ще бъдат от към 7 в северозападните елементи до 14, 15 градуса по високите места в низините и източните региони.
Утре основна смяна на времето няма да настъпи.

Облачността ще се усилва. Минималните температури ще са от 3 до 9, а дневните - от 7 градуса в ниските елементи на Дунавската низина до 14 на изток.

Привечер и през нощта против понеделник ще се появи вятър от северозапад и с това ще стартира съшествена смяна на времето.

Още вечерта от северозапад ще стартират валежи от дъжд, които през нощта и в понеделник заран ще обзет цялата страна, без североизточните региони.
По-съществени превалявания ще има над Южна и Югозападна България.

Минималните температури ще са без смяна, а дневните, с проникването на по-студен въздух, ще се намалят и към обяд ще бъдат от към 2-4 градуса във високите полета на запад до 12 в източните региони.

Дъждът в Софийско евентуално ще стартира да се примесва със сняг още денем, а след обяд в понеделник и вечерта против вторник ще премине в сняг и ще образува краткотрайна снежна завивка.
В по-голямата част от низините преваляванията ще останат от дъжд.

Във вторник минималните температури ще са от към минус 2 по високите полета до 7-8 в източните региони. денем валежите от запад и юг последователно ще отслабват, само че до вечерта към момента ще превалява едва: в низините дъжд, в Софийско и останалите високи западни полета, Предбалкана - слаб сняг.

Снежната завивка в Софийско е допустимо да доближи към и даже малко над 10 сантиметра.
Максималните температури в сряда ще бъдат от 1-2 градуса в региона на София, до към 5 в централната и западна част на Дунавската низина и 10-12 градуса в източните региони.
Обръщаме внимание на тези, които възнамеряват пътешестване през старопланинските проходи и централната част на Западна България в понеделник и вторник, че там ще вали сняг или тежък, влажен сняг и пътната конюнктура е допустимо да бъде много усложнена,
В ниските елементи на Дунавската низина и Тракия преваляванията ще бъдат единствено от дъжд и даже да се примесват с влажен сняг, снежна завивка в ниското няма да се образува.

В сряда заран температурите по високите западни полета е допустимо да паднат и до към минус 5 градуса, изключително в котловините с останала снежна завивка.
В останалите елементи на страната те ще са от към минус 2 до плюс 4 градуса.
През деня ще има променлива облачност, а дневните температури ще са от 5 до 12 градуса.
В четвъртък и петък температурите ще се покачат сензитивно, а съгласно предварителните прогнози, към петък ще има нова валежна конюнктура. Подробности очаквайте в прогнозите си в идващите дни.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР