Днес в Бургас в рамките на тържествените мероприятия по повод

...
Днес в Бургас в рамките на тържествените мероприятия по повод
Коментари Харесай

Лукойл Нефтохим Бургас празнува 55 години от производството на първия български бензин

Днес в Бургас в границите на тържествените мероприятия във връзка 55-та годишнина от основаването на българската нефтопреработвателна индустрия, бяха показани резултатите от активността на ПАО „ ЛУКОЙЛ “ в региона на устойчивото развиване. В събитието взеха присъединяване Общественият съвет за партньорство на „ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ АД, представители на „ ЛУКОЙЛ България “ ЕООД, на държавната и локалната администрация, бургаската академична и културна общност, депутати и публицисти. Участниците в срещата се срещнаха с Програмите на Групата „ ЛУКОЙЛ “ и някои забавни планове, ориентирани към социално-икономическо развиване на районите, в които работи Компанията.

Изграждането на нефтохимическия комбинат край Бургас през 60-те години на 20 век изиграва решаваща роля за икономическия образ на страната през идващите десетилетия. В развиването на завода постоянно са търсени новаторски софтуерни и управнически решения, с помощта на които България става важен участник в европейската нефтопреработка.

Днес „ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ е съвременно нефтопреработвателно дружество, внедрило най-хубавите налични технологии в бранша, осигуряващо висока успеваемост на производството, покриващо най-високите стандарти за промишлена сигурност, екология и корпоративна обществена отговорност. Дружеството осъществя благотворителни и дарителски начинания, като влага в построяването на обществена инфраструктура в общините Бургас и Камено и поддържа планове с огромна социална значителност.

„ ЛУКОЙЛ България “ ЕООД стъпва на същите здрави обичаи и полезности и организира обществено виновна политика в сферите на екологията, промишлената сигурност и защита на труда, личния състав, работната среда, общественото партньорство. Дружеството поддържа българския спорт, просвета и обучение. От 1999 година насам двете дъщерни сдружения на „ ЛУКОЙЛ “ в България са вложили в благотворителни и спонсорски планове над 76 млн. лв..





Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР