Днес в 9 часа на ГКПП Деве баир полицейски служители

...
Днес в 9 часа на ГКПП Деве баир полицейски служители
Коментари Харесай

Арестуваха българин в Скопие, задигнал 50 хиляди евро при осем телефонни измами

Днес в 9 часа на Граничен контролно-пропусквателен пункт Деве хълм полицейски чиновници лишават от независимост Н.П.С. (34) от Плевен, България.

След авансово подхванати оперативно-тактически ограничения от СВР – Скопие и получени оперативни данни от българските полицейски служби е открито, че Н.П.С. е причинител на няколко закононарушения „ машинация ” по чл.247 от Наказателен кодекс.

Както осведоми Министерството на вътрешните работи, в интервала от 18 септември до 1 октомври са докладвани осем измами в региона на SVR Скопие, при които той съумява да вземе към 40 000 евро и злато на стойност към 10 000 евро от потърпевшите – възрастни хора.

“Измамникът съумял да заблуди жертвите, като им се обадил по телефона и им споделил, че сякаш техен непосредствен е предизвикал пътнотранспортно произшествие, при което е починало дете, и в случай че желае да го избави от влизане в пандиза, е изискал от потърпевшите по-голяма сума пари ”, споделиха от Министерство на вътрешните работи.

При обиска в Н.П.С. са открити 10 400 евро, телефонни карти, телефон и други движимости, свързани с закононарушенията.

След документиране на случая ще бъде подаден престъпен отчет в способената прокуратура.

От Министерство на вътрешните работи молят жителите да бъдат деликатни и да не се поддават на сходни измами, а при приемане на сходни позвънявания да алармират неотложно в най-близкото полицейско ръководство или на безплатния телефон 192.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР