Днес в 8 часа местно време Саудитска Арабия вдигна забраната

...
Днес в 8 часа местно време Саудитска Арабия вдигна забраната
Коментари Харесай

Саудитска Арабия вдигна забраната над Skype и WhatsApp



Днес в 8 часа локално време Саудитска Арабия подвигна възбраната за прилагане на VoIP, наложена през 2013-а година. Услуги и приложения, които следват предписанията на Комисията по осведомителни и информационни технологии на страната, ще бъдат позволени до потребителите, съгласно публично известие, което пусна представител на Комисията в Twitter.

Съобщението гласи, че повдигането на възбраната цели главно да подтиква бизнеса, обвързван с интернет:

" Това решение идва в крайник с последните трендове в ИКТ бранша. Властите работят с всички акционери в телекомите на Кралството, с цел да дават на потребителите най-хубавите услуги, които да задоволят потребностите им ".

Саудитска Арабия вкара възбраната от 2013-а година основно поради услуги като WhatsApp и Skype, които разчитат на предпазени протоколи за връзка, което пък от своя страна ги прави невъзможни за мониторинг и надзор, оповестява Reuters. Премахването на възбраната ще улесни хората и бизнеса в страната, само че също по този начин може да повлияе отрицателно на облагите на трите телекома - Saudi Telecom Co, Mobily and Zain. По време на възбраната те имаха монопол върху даването на интернационалните позвънявания и трансфер на данни.

Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР