Днес в 23:10 часа българско време излетя космическа ракета “Фолкън

...
Днес в 23:10 часа българско време излетя космическа ракета “Фолкън
Коментари Харесай

Ракета Фолкън 9 изведе в орбита кораб Драгън!

Днес в 23:10 часа българско време излетя галактическа ракета “Фолкън 9 ”. Минути по-късно ракетата сполучливо изведе в орбита товарния галактически транспортен съд “Драгън ”!

Корабът ще достави за жителите на “Международната галактическа станция ” общо два тона запаси, научни опити, софтуерни демонстратори.

По време на днешния полет ръководителите на СпейсЕкс още веднъж се пробваха да създадат пробно завръщане на първата степен върху плаваща платформа в океана. По предварителни данни степента е уцелила платформата сполучливо, само че кацането е било прекомерно твърдо и тя се е разрушила.

От СпейсЕкс са безапелационни, че опитите по завръщане би трябвало да продължат. Целта на компанията е някой ден ракетите да са напълно възвращаеми – т.е. след политане да кацат назад на Земята, след което да бъдат презареждани с гориво и изстрелвани още веднъж.

Ако това се случи, ще докара до същинска гражданска война в космонавтиката и до фрапантен спад на цените по изстрелване. Космосът най-сетне ще стане наличен за човек.

За страдание след два следващи теста към момента няма маркиран повсеместен триумф с кацане, само че резултатите от тестванията демонстрират поетапен прогрес.

Основната цел на полета е въпреки всичко триумф – корабът “Драгън ” е в орбита! Поздравления за СпейсЕкс за сполучливото изстрелване и кураж за по-нататъшни опити по възвращаемост!

За повече информация: блогът на НАСА

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР