Днес, в 17:37 ч. руските космонавти Генадий Падалка и Юрий

...
Днес, в 17:37 ч. руските космонавти Генадий Падалка и Юрий
Коментари Харесай

Руските космонавти Генадий Падалка и Юрий Маленченко излязоха в открития космос; НАСА ще оповести нова междупланетна мисия на 21 август, в 00:00 ч. българско време!

Днес, в 17:37 ч. съветските космонавти Генадий Падалка и Юрий Маленченко излязоха в открития космос, с цел да реалокират ръчен кран, да изведат в орбита изкуствения сателит “Сфера ” и да конфигурират нова микрометеороидна отбрана на модула “Звезда ” на “Международната галактическа станция ”. Детайлно изложение на това какво би трябвало да свършат през днешния ден – на този линк.

 Padalka poisk

На този кадър – Генадий Падалка работи към съветския модул “Поиск ” на “Международната галактическа станция ”. Photo credit: NASA TV

Другата огромна вест от последните няколко минути – НАСА е избрала нова междупланетна задача по програмата “Дискавъри ”, която ще оповести публично в към 00:00 часа българско време, на 21 август. По предварителни клюки НАСА е избрала да изстреля през 2016 година нова задача до Марс, само че за всеки случай изчакайте, тъй като това към момента е предварителна информация и не е доказана.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР